Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Finanssiala taistelee yhtenä rintamana ilmastonmuutosta vastaan

Vakuutusala riskin jakajana ja finanssiala suurena sijoittajana ovat keskeisessä roolissa ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutumisessa. Muuttuva energiantuotanto ja ilmastonmuutoksen ja ehtyvien luonnonvarojen aiheuttamat liiketoiminnan muutokset vaikuttavat sijoitustoiminnan reunaehtoihin koko finanssialalla.

 

Finanssiala tukee toimenpiteitä, joiden tavoitteena on rajoittaa maapallon keskilämpötilan nousu enintään kahteen asteeseen. Jokainen jäsenyhteisö päättää omista toimenpiteistään ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Yksi keino ilmastonmuutoksen suitsimiseksi on sähköisen asioinnin edistäminen. Finanssiala on jo sitoutunut ajoneuvojen rekisteröinnin ja vakuuttamisen sähköistämiseen sekä taloushallinnon automatisointiin. Kolmas, terveydenhuollon asiakirjojen sähköistämistä koskeva sitoumus julkaistaneen kesällä.

Finanssiala ry:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari valittiin vuoden 2016 lopulla EU-komission kestävän rahoituksen korkean tason asiantuntijaryhmään. Ryhmän tarkoituksena on kehittää eurooppalainen kestävän sijoittamisen strategia. Se antaa komissiolle suosituksia, miten EU:ssa voitaisiin suunnata investointeja kestävästi.

 Katso ilmastonmuutokseen liittyvät videomme

 
 
 

 Katso myös

 Hae aiheesta