Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Linjaukset > Vastuullisuus > Kestävän kehityksen sitoumukset

Kaksi sitoumusta kestävästä kehityksestä

​Finanssiala ry (FA) on tehnyt yhteistyökumppaneidensa kanssa kaksi kestävän kehityksen sitoumusta.

Kansallinen kestävän kehityksen toimikunta edistää kestävän kehityksen mukaisen yhteiskunnan rakentamista. Tekemällä sitoumuksen erilaiset toimijat sitoutuvat edistämään kestävää kehitystä työssään.

Sitoumus palvelutapahtumien yhdistämisestä

Finanssiala ry (FA), Liikennevakuutuskeskus (LVK) ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ovat tehneet yhdessä kestävän kehityksen sitoumuksen Ajoneuvon rekisteröinnin ja vakuutuksen palvelutapahtumien yhdistämisellä kohti ympäristöystävällisempää yhteiskuntaa.

Sitoumus rakenteisen tiedon automatisoinnista 

Taloushallinto tehostuu verkkolaskun, tiliotteen ja korttiostojen kuittitietojen rakenteisen tiedon automatisoinnilla -sitoumus on tehty yhdessä Taloushallintoliiton sekä tilitoimisto Leppävaaran Laskennan kanssa. Sitoumuksen tavoitteena on taloushallinnon järjestelmien tehostaminen.

 

Valtioneuvoston kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus

Valtioneuvoston kansallinen kestävän kehityksen toimikunta edistää kestävän kehityksen mukaisen yhteiskunnan rakentamista. Tekemällä yhteiskuntasitoumuksen julkishallinto, yritykset, yhteisöt ja kansalaiset sitoutuvat edistämään kestävää kehitystä työssään. Sitran isännöimä asiantuntijapaneeli antaa toimikunnalle tieteellistä tukea. Sitoutuminen kestävään kehitykseen tehdään oman erityisosaamisen pohjalta.

Toimenpidesitoumuksen tavoitteena on 5-10 vuoden aikana toteutettavat konkreettiset toimenpiteet, toimintatapojen muutokset ja innovatiiviset kokeilut, jotka edistävät yhteisesti sovittuja tavoitteita. Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristö kerää toimenpidesitoumukset ja edistävät sitoumuksen toteutumista mm. tuomalla osapuolia yhteen. Sitoumukset ovat julkisesti nähtävillä.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus toimii myös pitkän aikavälin tavoitekehikkona eri hallinnonalojen strategia- ja ohjelmatyölle ja tukee tulevien hallitusohjelmien tavoiteasettelua.

Sitoumukset vastaavat tavoitteisiin

Finanssiala ry:n yhteistyökumppaniensa kanssa tekemät sitoumukset vastaavat valtioneuvoston asettamien kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusten tavoitteisiin:

Energiatehokkaiden, uusiutuvien ja monimuotoisten ratkaisujen myötä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa sekä työtä kestävästi ja viisaasti resursseja hyödyntäen.

 Katso myös

 Hae aiheesta