Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Linjaukset > EU-asiat > Rakenteisen tiedon automatisointi

Taloushallinnon järjestelmiin tehoa

Finanssiala ry (FA) on tehnyt kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen yhdessä Taloushallintoliiton sekä tilitoimisto Leppävaaran Laskennan kanssa. Sitoumuksen tavoitteena on taloushallinnon järjestelmien tehostaminen. Tehostamista on mahdollista saada aikaan hyödyntämällä verkkolaskun, tiliotteen ja korttiostojen kuitin rakenteiset tiedot. Työssä on apuna Natural Interest Oy, joka on kestävän kehityksen asiantuntijayritys. Sitoumuksen edistymistä seurataan erilaisin mittarein.

Finanssiala on uranuurtaja sähköisten palvelujen edistämisessä. Ala haluaa edelleenkin olla tietoyhteiskunnan kärjessä ja olla yhteistyökumppanina edistämässä ja toteuttamassa kansallista tietoyhteiskuntastrategiaa eri toimialojen ja valtion kanssa. Vain yhteistyön avulla voidaan sähköistä asiointia saada edistymään kokonaisissa palveluketjuissa. Onnistuessaan tuoreella sitoumuksella saadaan tehostettua taloushallinnon prosesseja, yritysten ajantasaisen raportointitiedon saamista ja viime kädessä myös parannettua Suomen kilpailukykyä. 

Taloushallinnon automatisointi säästäisi satoja työvuosia

Yrityskoosta riippumatta taloushallinnon tiedonkäsittelyn automatisoinnin voidaan odottaa tuovan säästöä yrityksen ilmastovaikutuksiin 80–90 prosenttia.

Ajansäästö

  • Paperilla tehty taloushallinto vie yhden hengen yrityksessä viisi tuntia kuukaudessa. Automatisoituna aikaa menisi vain 1,5 tuntia. Pienyrityksessä säästö olisi yli 20 tuntia kuukaudessa.
  • Jos koko alv-raportointi automatisoituisi, säästyy vuositasolla Suomessa työtä arviolta 250–300 henkilötyövuotta.

 

 

 Katso myös

 Hae aiheesta