Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Meistä > Kort på svenska

Kort på svenska

​Finans Finland (FA) är en branschorganisation för företag inom den finansiella sektorn. Vårt mål är att för medlemmarnas del säkerställa en god verksamhetsmiljö, en fungerande finansmarknad och ett effektivt betalsystem. Vi arbetar också för att främja skadeskyddet och öka tryggheten och välfärden i samhället.

Genom takorganisationerna EBF (European Banking Federation), Insurance Europe och EFAMA (European Fund and Asset Management Association) deltar vi intensivt i den europeiska intressebevakningen på området. Öppenhet i intressebevakningen Finans Finland har registrerat sig i EU:s öppenhetsregister.

I öppenhetsregistret över intresseorganisationer hittar medborgarna information om aktörer som genom lobbning vill påverka Europeiska unionens beslutsprocesser. De registrerade har åtagit sig att följa öppenhetsregistrets uppförandekod.

Finans Finland har dessutom formulerat metoderna för sin intressebevakning.

Intressebevakning i finansbranschen

Förbundet företräder de banker, försäkringsbolag, finansbolag, värdepapper-sförmedlare, fondbolag och finansarbetsgivare som bedriver verksamhet i Finland. En del av medlemmarna sköter också den obligatoriska trafikförsäkringen samt de arbetspensions- och olycksfallsförsäkringar som hör till vår lagstadgade sociala trygghet.

Praktiskt taget alla finländska företag och konsumenter är kunder hos våra medlemmar.

Finans Finaland har omkring 180 medlemsföretag med sammanlagt omkring 26 000 anställda.

 Material på svenska