Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > Maalaisjärki ja katuviisaus punnitaan maksukorttitestissä

Maalaisjärki ja katuviisaus punnitaan maksukorttitestissä

Kuva: Shutterstock.com

Millainen maksukortinvartija olet? Lyhyellä testillä voit testata osaamisesi maksukortin turvallisessa käsittelyssä. Kikat ovat yksinkertaisia, mutta alati monipolvisemmaksi käyvässä digitaalisen maksamisen maailmassa ne voivat helposti unohtua. Miksi huijaukset onnistuvat?

Maksukortin turvallinen käyttö ei ole varsinaisesti suurta rakettitiedettä. Pitämällä mukana asuinpaikasta riippuen joko maalaisjärjen tai kaupunkilaisittain katuviisauden voi välttää kortin käytön turvallisuuteen liittyvät pettävimmät hetteiköt. Rikolliset näet kalastelevat kortin tietoja ja tunnuslukuja sekä ovelin että tökeröin konstein.

Esimerkkinä maksukorttihuijauksesta voi mainita Finnkinon nimissä lähetetyt huijausviestit, joissa maksukortin tietojen syöttäjälle luvataan ylettömän halpoja leffalippuja osana kampanjaa, jossa jaetaan yhteensä satoja halpoja lippuja. Huijauksesta tekee aidon oloisen uskottavan kokoinen palkinto (joskin satojen puoli-ilmaislippujen jakaminen olisi Finnkinollekin massiivinen ja hintava markkinointitempaus) sekä ulkoasultaan aidon oloiset sähköpostiviestit ja niissä lähetettyjen linkkien takaa löytyvät huijaussivustot.

Palkinto tarjolla - ilman kalastelua

Mahdollisuus voittaa palkintoja vetoaa ihmismieleen – silloin ollaan valitettavan valmiita riskeeraamaan oman maksukortin turvallisuus. Omaa maksukorttitietoutta voi nyt testata osallistumalla – yllätys yllätys! – testimuotoiseen kilpailuun. Tällä kertaa tosin voimme luvata, että testin osana EI kysytä tietoja maksukortista tai pyydetä syöttämään pankkitunnustietoja.

Tekemällä Korttiturvallisuus.fi-sivustolla olevan lyhyen korttiturvallisuustestin 13.11. mennessä osallistut kolmen S-ryhmän 50 euron arvoisen lahjakortin arvontaan. Testissä käydään läpi muutama kiperä tilanne, joiden eteen kortinkäyttäjä saattaa nykyisin joutua.

Maksukorttiturvallisuuteen liittyvää tietoutta on koottu kattavimmin korttiturvallisuus.fi-sivustolle. Sen takana on poliisi ja useita finanssialan toimijoita.

Katso myös: Lähimaksamiseen kohdistuvat pelot ovat foliohattuilua