Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > Vuoden talousguru valitaan perjantaina

Vuoden talousguru valitaan perjantaina

​Vuoden 2014 lukiolaisten talousguru valitaan tulevana perjantaina. Talousguru-kilpailun finaali käydään Helsingissä torstain ja perjantain aikana. Torstaina finalisteja testataan kirjallisessa osuudessa ja perjantaina vuorossa ovat suulliset väittelyt.

​Koko maan laajuisessa kilpailussa loppukilpailuun valikoitui kymmenen kilpailijaa siten, että yhtä lukiota voi edustaa vain yksi kilpailija. Alkukilpailuun osallistui 118 lukiota.

Finaaliin selvisivät:
- Otso Hao, Helsingin suomalainen yhteiskoulu   
- Susanna Hyartt, Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio 
- Heidi Häyrynen, Etelä-Tapiolan lukio
- Tero Koivunen, Kauniaisten lukio
- Riikka Lahti, Ilmajoen lukio 
- Niilo Laiho, Ressun lukio, Helsinki  
- Ville Leppänen, Joensuun lyseon lukio
- Jermu Petro, Tampereen Lyseon lukio
- Pasi Rajala, Kalevan lukio, Tampere  
- Olli-Markus Savolainen, Kerttulin lukio, Turku

Loppukilpailun palkinnot ovat mittavia: Kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkinnon, aidon tohtorinhatun. Kaikki finalistit saavat talousaiheiset lehtipalkinnot, ja koulujen parhaille lähetetään kirjapalkinto ja diplomi.

Kilpailussa menestyneille finalisteille on tarjolla opintopaikkoja ilman pääsykoetta Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa, Aalto-yliopiston ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa sekä Svenska handleshögskolanissa.
 
Talousgurun järjestävät Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto, Finanssialan Keskusliitto ja Suomen Pankki. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto.