Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > SuomiAreena

SuomiAreena: "En tahdo duunii, vaan satasen lainan" - Ylivelkaantuminen ja petosrikollisuus

Finanssiala ry (FA) järjestää kesän 2018 SuomiAreenassa keskustelutilaisuuden, jossa puidaan ylivelkaantumista ja huijausrikollisuutta. Keskusteluja isännöi toimittaja Tuomas Enbuske. Lisäksi FA on mukana järjestämässä Kestävän terveydenhuollon aamiaista Porin Suomalaisella Klubilla. FA:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula on mukana myös Edunvalvontafoorumin lobbausta käsittelevässä keskustelussa.

En tahdo duunii - vaan satasen lainan!

Torstaina 19.7. klo 10 – 11 Antinkatu 5:n lavalla


Tuomas Enbusken isännöimä talk show jakautuu kahteen osaan. Keskusteluja kommentoi lukiolaisten Talousguru-kilpailun voittaja Tuukka Tuomikoski.

1. Holtiton velkaantuminen - systeemin syytä?

Miksi niin moni suomalainen ylivelkaantuu? Onko holtiton velkaantuminen systeemin syytä? Millä tavoin haitalliseen velkaantumiseen voisi puuttua - olisiko positiivisesta luottotietorekisteristä hyötyä? Miten talousosaamista voisi parantaa?

Harri Jaskari, kansanedustaja, kok.
Maria Ohisalo, köyhyystutkija, vihr.
Janne Tulkki, talousvaikeuksia kokenut muusikko
Piia-Noora Kauppi, Finanssiala ry:n toimitusjohtaja


2. Liian hyvää ollakseen totta?

Valepoliisit, rakkaushuijaukset, identiteettivarkaudet ja pyramidihuijaukset ovat merkittävä rikollisuuden haara. Mikä saa fiksunkin ihmisen sortumaan selviin huijauksiin?

Hannu Lauerma, psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri
Marjo Kandelin, kirjailija ja perheterapeutti
Leena-Kaisa Åberg, Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtaja
Risto Karhunen, Finanssiala ry:n johtaja, petos- ja talousrikostorjunta

Keskustelun voi katsoa suorana tai keskustelun jälkeen tallenteena Katsomosta.

SuomiAreenaa voi seurata joko paikan päällä Porissa tai netin ja television välityksellä. Lisätietoja tapahtumasta löytyy SuomiAreenan verkkosivuilta.

Edunvalvontafoorumi: Hyvä, paha lobbari

Torstaina 19.7. klo 13 – 14 Kaupungintalon pihalla


 Videoita SuomiAreenalta vuodelta 2017

Kestävän terveydenhuollon aamiainen

Keskiviikkona 18.7.2018 klo 8–10 Porin Suomalaisella Klubilla (Eteläranta 10). Aamiainen tarjolla klo 7.30 alkaen.

 

Tekoäly terveydenhuollossa


Tilaisuudessa julkistetaan Tehyn ja Lääkäriliiton jäsenistölle tehdyn, tekoälyä koskevan kyselyn tulokset.

Selvitys tarjoaa tuoretta tietoa tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksista suomalaisessa terveydenhuollossa, joka on kansantaloudellisesti merkittävä toimiala. Tulokset antavat eväitä siihen, miten voimme nostaa Suomen tekoälyn soveltamisen kärkimaaksi varsinkin terveydenhuollon saralla.

Kestävä Terveydenhuolto -hankkeen tavoitteena on haastaa yhteiskuntaa ja terveydenhuollon ympäristöä pohtimaan, miten suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää ja -ympäristöä uudistetaan asiakaslähtöisesti ja ennakkoluulottomasti. Hankkeen tarkoitus on myös tarjota uusia näkökulmia siihen, miten ihmisten hyvinvointi sekä työ- ja toimintakyky pystytään turvaamaan nyt ja tulevaisuudessa sairastumisesta huolimatta.

Verkosto on perustettu 2015 ja siinä ovat mukana AbbVie, Finanssiala ry, Hyvinvointialan liitto, Lääkäriliitto, Sitra, SOSTE, Tehy ja YTHS.

 Uutisia SuomiAreenalta

 

 

Pankkien saatava vaihtaa tietoja huijaustapauksissahttp://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Pankkien-saatava-vaihtaa-tietoja-huijaustapauksissa.aspxPankkien saatava vaihtaa tietoja huijaustapauksissa19.6.2018 11:53:5718.6.2018 16:27:00
FA pureutuu SuomiAreenassa ylivelkaantumiseen ja huijareiden sielunelämäänhttp://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/SuomiAreenassa-ylivelkaantumista-ja-huijauksia.aspxFA pureutuu SuomiAreenassa ylivelkaantumiseen ja huijareiden sielunelämään8.6.2018 7:46:415.6.2018 13:55:00
Mikä on kun ei kansa sijoita?http://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Mika_on_kun_ei_kansa_sijoita.aspxMikä on kun ei kansa sijoita?19.7.2017 8:24:4714.7.2017 7:08:00
Eläkejärjestelmälle vahva kannatus – oma säästäminen täydentäähttp://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Elakejarjestelmalle_vahva_kannatus_oma_saastaminen_taydentaa.aspxEläkejärjestelmälle vahva kannatus – oma säästäminen täydentää19.7.2017 8:24:2713.7.2017 11:59:00
Digitaloudesta keinot vähentää työkyvyttömyyttähttp://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Digitaloudesta-keinot-vähentää-työkyvyttömyyttä.aspxDigitaloudesta keinot vähentää työkyvyttömyyttä14.7.2017 7:15:2312.7.2017 12:29:00

 Hae aiheesta