Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Palovahingot

Tulipaloista aiheutuvia vahinkoja korvataan vuosittain noin 200 miljoonalla eurolla. Paloissa menehtyy vuosittain noin sata henkilöä.

Suuri osa tulipaloista liittyy sähköön. Syynä on virheellinen sähkölaitteiden käyttö tai viallinen sähkölaite. Muita syitä tulipaloihin on tuhopoltot, varomaton tulen käsittely, tulityöt ja salamaniskut.

Turvallisuusohjeet ja listaus suunnitteluliikkeistä

Finanssialan Keskusliitto kerää tietoa palovahingoista vahinkokehityksen seuraamiseksi ja uusien ilmiöiden havaitsemiseksi. FK torjuu palovahinkoja laatimalla turvallisuusohjeita ja luetteloimalla automaattisten sammutuslaitteiston suunnitteluliikkeitä. Suunnitteluliikkeellä on käytössä kolmannen osapuolen arvioima laatujärjestelmä, alan tutkinnon suorittanut suunnittelija ja riittävästi referenssikohteita.

Automaattinen sammutuslaitteisto on tehokkain tiedossa oleva keino suojata omaisuutta ja vähentää palokuolemia.

FK toimii yhteistyössä pelastusalan, poliisin sekä paloturvallisuusalan toimijoiden kanssa palovahinkojen vähentämiseksi.

 Paloturvallisuusviikko

Vuonna 2016 Paloturvallisuusviikkoa vietetään 26.11.-1.12. Viikko alkaa Päivä Paloasemalla -tapahtumilla ja jatkuu Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään.
Tustustu: www.paloturvallisuusviikko.fi  

 Katso myös

 Hae aiheesta