Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Finanssialasta

Finanssiala pitää Suomen pyörät pyörimässä

 

​Finanssialan yritykset tarjoavat asiakkailleen pankki-, vakuutus- ja sijoituspalveluja. Vakuutusyhtiöt hoitavat lisäksi lakisääteiseen sosiaaliturvaan kuuluvia vakuutuksia kuten työeläke- ja tapaturmavakuutuksia.

Suomen finanssimarkkinat ovat kansainvälistyneet ripeää vauhtia. Finanssialalla on tapahtunut toimialaliukumaa, jossa pankit ja vakuutusyhtiöt ovat lähentyneet toisiaan.

Finanssialan keskeisiä toimijoita ovat suuret finanssikonsernit. Ne ovat ryhmittymiä, jotka tarjoavat sekä sijoitus-, rahoitus- että vakuutuspalveluja. Finanssikonsernit ovat usein pörssiyhtiöitä, joiden ydin on talletuspankki.

Toimialan merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle ja kansantaloudelle on oleellinen. Tehokkaat pankki-, vakuutus- ja rahoituspalvelut vaikuttavat yritysten ja kuluttajien toimintaedellytysten lisäksi myös Suomen kilpailukykyyn.

Finanssiala on läsnä jokaisen ihmisen arjessa syntymästä kuolemaan. Alla olevalla videolla käydään muutamassa minuutissa läpi, miten alan palvelut koskettavat jokaisen elämää.