Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Hyvinvoiva finanssiala

Hyvinvoiva finanssiala


Yhteistyöllä luodaan uusia toimintatapoja

Hyvinvoiva finanssiala -hanke on finanssialan työnantajien ja työntekijöiden yhteinen hanke, jonka tavoitteena on finanssialan työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn lisääminen.

Varsinainen hanke toteutettiin vuosina 2014-2015. Yhteistyön jatkumisesta on sovittu myöhemmin  työehtosopimusneuvotteluissa. Hankkeessa ovat mukana alan työnantajien puolelta Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry sekä kaikki alan työntekijäliitot eli  Ammattiliitto Unio (aiemmin Ammattiliitto Nousu ry), Ammattiliitto Pro ryVakuutusväen Liitto VvL ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry


Saavutettuja tuloksia

Hankkeen ja yhteistyön on havaittu useita konkreettisia kehityskohteita, joihin alan työntekijät ja työnantajat ovat paneutuneet yhteisvoimin. 

  • Liittoyhteistyössä valmistui ensimmäisessä vaiheessa Tuottavuutta ja työhyvinvointia finanssialalle - loppuraportti sekä Kartoitus digitalisaation vaikutuksista (2015). 
  • Alan parhaat käytännöt yhteen (2016). 
  • Etätyötä käsittelevä selvitys sekä työpaikoille suunnattu Työkirja tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseksi (2017). 
  • Tulevaisuuden osaamistarpeiden ennakointi yhdessä alalle kouluttavien oppilaitosten kanssa Finanssiakatemiassa (2018). 


 Katso myös

 Hae aiheesta