Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > Finanssiala haluaa nopeampia ilmastoinvestointeja ja tehokkaampaa hinnoittelua päästöille

Finanssiala haluaa nopeampia ilmastoinvestointeja ja tehokkaampaa hinnoittelua päästöille

​Investointien kanavointi kestäviin kohteisiin on välttämätöntä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kuva: Shutterstock.com

​Finanssiala ry on mukana Call on Carbon -vetoomuksessa, jolla nopeutetaan ilmastoinvestointeja ja ajetaan tehokkaampaa hinnoittelua hiilidioksidipäästöille. Yhdenmukaiset hiilidioksidin hinnoitteluvälineet ovat välttämättömiä, jos ilmaston lämpeneminen halutaan pysäyttää 1,5 asteeseen. Ne myös edistäisivät vakaata ja ennustettavaa sijoitusympäristöä.

Vetoomuksessa muistutetaan marraskuussa järjestettävän YK:n ilmastokokouksen osanottajille, että päästöjen hinnoittelu kattaa vain alle neljäsosan maailman kasvihuonepäästöistä. Samaan aikaan fossiilisten polttoaineiden suorat tuet ovat kymmenkertaiset verrattuna hinnoitteluohjelmien tuottamiin tuloihin.

Suurena sijoittajana, luotonantajana ja vakuuttajana finanssialan yritykset ovat sitoutuneet useisiin konkreettisiin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Globaalin keskilämpötilan nousu tulisi rajoittaa 1,5 asteeseen vakavien seurausten välttämiseksi.

"Investointien kanavointi kestäviin kohteisiin on välttämätöntä, ja tässä muutoksessa haluamme olla vahvasti mukana", toteaa vetoomuksen allekirjoittanut Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Lue lisää Call on Carbon -vetoomuksesta.