Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > Uutiset > Monenlaisia duuneja

Teema: Monenlaisia duuneja monenlaisille osaajille


Finanssiala ry:n (FA) teemakampanjan aiheena on finanssityö ja osaaminen. Finanssialalla työskentelee ihmisiä sadoissa eri tehtävissä. Tittelit vaihtelevat sijoitusneuvojasta ohjelmistorobotiikan kehittäjään. Kampanjan aikana uutisoimme ja kirjoitamme monipuolisesti työstä finanssialalla. Kauppatieteen opiskelijat ovat pitäneet pankki- ja rahoitusalaa suosituimpana toimialana vuodesta toiseen, ja tradenomiopiskelijat rankkaavat sen kakkoseksi.

Kaupallinen koulutus onkin finanssialalla jopa niin tyypillinen, että alan muut taiturit jäävät helposti huomiotta, vaikka heidän joukkonsa kasvaa hyvää vauhtia. Finanssiala on kuitenkin edelläkävijä myös esimerkiksi digitaalisissa palveluissa, ja ala on tarjonnut jo pitkään erittäin kiinnostavia tehtäviä muun muassa asiakaskäyttäytymisen, data-analytiikan ja ohjelmistokehityksen osaajille. Samaan aikaan digikehitys muuttaa myös tuttuja työtehtäviä.

Uratarina finanssialalta – kehityspäällikkö Otso: ”Lapsuuteni ainoa hiihtokokeilu loppui lyhyeen”


​”Opiskelin kaupallista alaa ammattikorkeakoulussa. Kun tuli harjoittelun aika, tein sen Nordeassa, koska se maksoi harjoittelijoille palkkaa – toisin kuin moni muu. Jatkoin kesätöissä, ja sillä tiellä olen yhä. Tehtävästä riippumatta minua motivoi erinomainen asiakaskokemus. Olen alalla, joka vaikuttaa aivan kaikkien elämään.

Lue lisää


Uratarina finanssialalta – vakuutusasiamies Katja: ”Pienenä kylänä toimii Twitter”


”Olin valmistumassa restonomiksi ja töissä hotellin respassa, kun huomasin, että yövuoro kävi raskaaksi. Nyt olen myynyt Pohjolan vakuutuksia jo 13 vuoden ajan vakuutusasiamiehenä, siis yrittäjänä sataprosenttisesti provisiopalkkiolla."

Lue lisää


Uratarina finanssialalta – senior analyytikko Johanna: ”Sekoitus projektipäällikköä, analyytikkoa ja koodaria”

​"Päädyin alalle vakuutus- ja finanssimatematiikan opiskelijana, ja kiinnostuin pian pinnan alla olevista prosesseista. Nykyisessä tehtävässäni autan S-Pankkia hyötymään vastuullisesti datasta, jota meillä on käytettävissä. Keskityn erityisesti luottoriskeihin. Analysoin dataa, raportoin ja tuotan ennustemalleja. Lisäksi kehitän prosesseja, joilla voimme hyödyntää dataa yhä paremmin.

Lue lisää

 Hae aiheesta