Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > Uutiset > Monenlaisia duuneja

Teema: Monenlaisia duuneja monenlaisille osaajille


Finanssiala ry:n (FA) teemakampanjan aiheena on finanssityö ja osaaminen. Finanssialalla työskentelee ihmisiä sadoissa eri tehtävissä. Tittelit vaihtelevat sijoitusneuvojasta ohjelmistorobotiikan kehittäjään. Kampanjan aikana uutisoimme ja kirjoitamme monipuolisesti työstä finanssialalla. Kauppatieteen opiskelijat ovat pitäneet pankki- ja rahoitusalaa suosituimpana toimialana vuodesta toiseen, ja tradenomiopiskelijat rankkaavat sen kakkoseksi.

Kaupallinen koulutus onkin finanssialalla jopa niin tyypillinen, että alan muut taiturit jäävät helposti huomiotta, vaikka heidän joukkonsa kasvaa hyvää vauhtia. Finanssiala on kuitenkin edelläkävijä myös esimerkiksi digitaalisissa palveluissa, ja ala on tarjonnut jo pitkään erittäin kiinnostavia tehtäviä muun muassa asiakaskäyttäytymisen, data-analytiikan ja ohjelmistokehityksen osaajille. Samaan aikaan digikehitys muuttaa myös tuttuja työtehtäviä.


Työ finanssialalla - muutakin kuin pikkutakkeja ja pitkää matikkaa

Finanssiala ry osallistui Lukiolaisten työelämähankkeeseen ja haastoi kolme nuorta osaajaa kertomaan töistään finanssialalla.  Mielikuvat finanssialasta saattavat usein sisältää pikkutakkeja ja talousmatematiikkaa. Vaikka niitäkin löytyy, voi finanssialalla työskennellä todella monenlaisissa tehtävissä.

Lue lisää


Uratarina finanssialalta – eläkepalvelujohtaja Arto: Korona on haastanut kaiken totutun


”Työskentelin Kelassa valtio-opin opintojen ohella ja siirryin valmistumisen jälkeen suunnittelutehtäviin. Suunnittelutyö kiehtoi minua kovasti, koska halusin edistää asioita. Ymmärsin kuitenkin pian, että merkityksellisiä asioita ei ole olemassa ilman ihmisiä. Olin onnekas, kun minut valittiin silloin Varmassa osastopäälliköksi. Minulla oli uskallusta ja halua kohdata ihmisiä – ja on yhä."

Lue lisää

Uratarina finanssialalta – kehityspäällikkö Otso: ”Lapsuuteni ainoa hiihtokokeilu loppui lyhyeen”


​”Opiskelin kaupallista alaa ammattikorkeakoulussa. Kun tuli harjoittelun aika, tein sen Nordeassa, koska se maksoi harjoittelijoille palkkaa – toisin kuin moni muu. Jatkoin kesätöissä, ja sillä tiellä olen yhä. Tehtävästä riippumatta minua motivoi erinomainen asiakaskokemus. Olen alalla, joka vaikuttaa aivan kaikkien elämään.

Lue lisää


Uratarina finanssialalta – vakuutusasiamies Katja: ”Pienenä kylänä toimii Twitter”


”Olin valmistumassa restonomiksi ja töissä hotellin respassa, kun huomasin, että yövuoro kävi raskaaksi. Nyt olen myynyt Pohjolan vakuutuksia jo 13 vuoden ajan vakuutusasiamiehenä, siis yrittäjänä sataprosenttisesti provisiopalkkiolla."

Lue lisää


Jussi Karhusen kolumni: Merkityksellistä työtä voi tehdä WWF:llä – miksei samaa uskota finanssialasta?

Finanssialalla voi tehdä perin merkityksellistä työtä. Ehkä jopa yhtä merkityksellistä kuin WWF:llä, kirjoittaa Jussi Karhunen. Finanssisektori pitää yllä maksujärjestelmien toimivuutta vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri, ja vakuutuksen idea on se, että elämän antamia kolhuja tasataan ainakin taloudellisten vaikutusten osalta. Jos tämä ei ole merkityksellistä työtä niin mikä sitten?

Lue lisää
Uratarina finanssialalta – senior analyytikko Johanna: ”Sekoitus projektipäällikköä, analyytikkoa ja koodaria”


​"Päädyin alalle vakuutus- ja finanssimatematiikan opiskelijana, ja kiinnostuin pian pinnan alla olevista prosesseista. Nykyisessä tehtävässäni autan S-Pankkia hyötymään vastuullisesti datasta, jota meillä on käytettävissä. Keskityn erityisesti luottoriskeihin. Analysoin dataa, raportoin ja tuotan ennustemalleja. Lisäksi kehitän prosesseja, joilla voimme hyödyntää dataa yhä paremmin.

Lue lisää

 Lisää uutisia

 Hae aiheesta