Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Finanssiala > Uutismajakka > SuomiAreena

SuomiAreena: Täällä ei käy käteinen – euron ja maksamisen tulevaisuus

Finanssiala ry (FA) järjesti SuomiAreenassa keskustelutilaisuuden käteisen ja maksamisen sekä euron tulevaisuudesta. Tilaisuuden juonsi toimittaja Susanne Päivärinta.

Lisäksi FA oli mukana järjestämässä Kestävän terveydenhuollon aamiaista Porin Suomalaisella Klubilla. FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi oli mukana myös Suomen Pankin ja Pörssisäätiön talousosaamiskeskustelussa sekä Takuusäätiön ja Marttojen tilaisuudessa taloudellisesta varautumisesta.

Susanne Päivärinnan juontama keskustelu jakautui kahteen osaan.

1. Käykö käteinen tulevaisuudessa? Onko kryptoraha käypää valuuttaa vai suuri huijaus?

Mitä tapahtuu, kun käteinen käy tulevaisuudessa yhä harvemmin? Vaihtoehto käteiselle voisi olla kryptovaluutat, joihin kuitenkin liittyy riskejä.

  • Aleksi Grym, ekonomisti, Suomen Pankki.
  • Sampo Hyvärinen, tietojohtaja, kryptovaluuttayhtiö Prasos
  • Jarno Limnéll, kyberturvallisuuden professori, Aalto-yliopisto
Lue uutinen keskustelusta: "Kryptovaluutan arvo on täysin kysynnän ja tarjonna armoilla"

2. Pitääkö yhteisvastuuta lisätä pankkiunionissa?

Suomen kärkipoliitikot keskustelevat talletussuojasta. Pitäisikö eurooppalaiset rähmäpankit hoitaa kuntoon ennen yhteisvastuun kehittämistä?

  • Satu Hassi, kansanedustaja, vihreät
  • Antti Kurvinen, kansanedustaja, keskusta
  • Kaisa Penny SDP:n puoluehallituksen jäsen, Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja
  • Sakari Puisto, kansanedustaja, perussuomalaiset
  • Saara-Sofia Sirén, kansanedustaja, kokoomus
Lue uutinen keskustelusta: "Hätiköity talletussuoja toisi ongelmamaat kädet ojossa ovelle"


Lisätietoja tapahtumasta löytyy SuomiAreenan verkkosivuilta.

 


Tännäi siält – tääl puhutaan sun rahoistas!

Takuusäätiön, Marttojen ja Finanssiala ry:n yhteiskeskustelussa pohdittiin taloudellista varautumista sekä talouslukutaidon merkitystä.

Lue uutinen keskustelusta: Eurokin kuussa säästöön on euro enemmän tulevaisuudessa

Talousosaaminen kansalaistaidoksi – Ei kaikkea kantapään kautta

Pörssisäätiön, Suomen Pankin ja Finanssiala ry:n yhteiskeskustelussa pohdittiin, miten suomalaisten taloustaitoja saataisiin kehitettyä.

Lue uutinen keskustelusta: "Harvalla on varaa olla ymmärtämättä mitään talousasioista”

 ‭(Piilotettu)‬ Videoita SuomiAreena kesällä 2018

 Itsekerätty terveystieto osaksi terveydenhuoltoa

Kestävä Terveydenhuolto -hankkeen aamiaistilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.7. kello 7.30-10.00 Porin Suomalaisella Klubilla.

 

Tilaisuudessa julkistetaan MyData terveydenhuollossa -kyselytutkimuksen tulokset. Kyselyssä on selvitetty kansalaisten näkemyksiä ja kokemuksia oman terveystiedon keräämisestä ja hyödyntämisestä terveydenhuollossa. Luvassa mielenkiintoisia näkökulmia ja keskustelua. Ilmoittaudu tilaisuuteen hyvissä ajoin, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Lue uutinen MyDatasta: Oman datan keruu voi auttaa sairauksien ehkäisyssä

 Uutisia SuomiAreenalta

 

 

"Harvalla on varaa olla ymmärtämättä mitään talousasioista”http://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Harvalla-on-varaa-olla-ymmartamatta-talousasioista.aspx"Harvalla on varaa olla ymmärtämättä mitään talousasioista”22.7.2019 8:34:2418.7.2019 10:53:00
Eurokin kuussa säästöön on euro enemmän tulevaisuudessahttp://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Eurokin-saastoon-on-euro-tulevaisuudessa.aspxEurokin kuussa säästöön on euro enemmän tulevaisuudessa16.7.2019 10:32:2116.7.2019 10:24:00
"Kryptovaluutan arvo on täysin kysynnän ja tarjonnan armoilla"http://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Kryptovaluutan-arvo-kysynnan-ja-tarjonnan-armoilla.aspx"Kryptovaluutan arvo on täysin kysynnän ja tarjonnan armoilla"22.7.2019 8:34:0716.7.2019 4:52:00
”Hätiköity talletussuoja toisi ongelmamaat kädet ojossa ovelle"http://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/ongelmamaat-kadet-ojossa-ovella.aspx”Hätiköity talletussuoja toisi ongelmamaat kädet ojossa ovelle"16.7.2019 11:33:1115.7.2019 14:15:00
Käteinen, kryptoraha ja euron tulevaisuus – seuraa keskustelua suoranahttp://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/aäteinen-kryptoraha-ja-euron-tulevaisuus-seuraa-suorana.aspxKäteinen, kryptoraha ja euron tulevaisuus – seuraa keskustelua suorana12.7.2019 9:44:3211.7.2019 17:21:00

 Hae aiheesta