Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Tule puolellemme – meillä ei olla ryppyotsaisia!

Keitä me olemme?

Finanssiala ry on maailman mittakaavassa uniikki edunvalvontaorganisaatio, joka tuo yhteen eri alojen huippuasiantuntijat. Meillä olet tekemässä työtä, jolla on vaikutusta jokaisen suomalaisen arkeen. Edustamme Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä sekä sijoitusrahasto- ja rahoitusyhtiöitä ja arvopaperivälittäjiä. Osa toimijoista hoitaa lakisääteisiä sosiaaliturvaan kuuluvia vakuutuksia.

Teemme vaikuttamistyötämme eli lobbausta avoimesti. FA on rekisteröitynyt osaksi Euroopan komission avoimuusrekisteriä. Sen tarkoituksena on kertoa kansalaisille organisaatioista, joiden tavoitteena on vaikuttaa EU:n päätöksentekoon. FA tukee kansallista lobbauksen avoimuusrekisteriä. Lobbaus on osa demokratiaa. Viisas päättäjä kuuntelee ennen päätöksentekoa eri intressi- ja asiantuntijatahoja. Dialogi tarjoaa tietoa ja syventää käsityksiä päätösten merkityksestä ja vaikutuksista.

Finanssiala ry:n toimistossa työskentelee 60 finanssialan osaajaa eli tuttavallisemmin äFFää. Organisaatio koostuu viidestä ryhmästä, joita ovat Infra ja turvallisuus, Lainsäädäntö, Taloudellinen sääntely, Vaikuttaminen sekä Talous- ja henkilöstöhallinto ja Assistenttipalvelut. 


 

“Finanssiala ry:ssä tunsin jo tosi pian aloittamiseni jälkeen olevani osa yhteisöä. Parasta meillä on, kun jokainen jakaa omaa asiantuntijuuttaan ja osaamistaan siten, että yhdessä olemme yksi Suomen kovimpia asiantuntijaorganisaatioita. Silti asioita ei tehdä kulmat kurtussa otsajuonteita syventäen, vaan me myös nauramme yhdessä.”

Pirita Ruokonen

Yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuuspäällikkö

Tarjoamme sinulle:

 

 • Merkityksellistä työtä, jolla on vaikutus jokaisen suomalaisen elämään. 
 • Asiallista, rentoa ja energistä meininkiä, henkilöstön työilmapiirimittauksissa saamme poikkeuksetta huipputulokset. 
 • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan FA:n huippuasiantuntijoiden kanssa. 
 • Tiimityöskentelyyn tottuneen työyhteisön, jossa arvostetaan toisten asiantuntemusta. 
 • Toimiva monitilaympäristö Helsingin Ruoholahdessa ja joustavat etätyömahdollisuudet.
 • Kattavat henkilöstö- ja työsuhde-edut kuten liikunta- ja kulttuuriedun sekä hyvin varustellun kuntosalin.
 • Laajan sopimuksen työterveyshuoltoon ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.
 • Aktiivisen henkilöstökerhon järjestämiä aktiviteetteja. 

“FA:ssa olen saanut mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin hyvähenkisessä porukassa.  Meillä on saanut matkan varrella paljon oppia  paitsi omalta alaltaan myös muista finanssialan sektoreista. Meillä on niin laaja-alaisesti osaajia, että harva se päivä oppii jotain aivan täysin uuttakin. Se tuo mielenkiintoa työhön.”

Olli Salmi

Johtava lakimies

Lupaamme sinulle:

Olemme edelläkävijöitä
Haemme työssämme ennakkoluulottomasti ja uteliaasti uudenlaisia ratkaisuja ja toimintamalleja. Osallistumme vuoropuheluun myös kriittisten tahojen kanssa. Suhtaudumme työssämme meille esitettyihin asioihin avoimin mielin. Opettelemme uutta ja jaamme osaamistamme työtovereilleni. Ennakoimme yhdessä tulevaa, olemme valmiita näyttämään mallia muille ja otamme rohkeasti käyttöön uusia työtapoja ja työkaluja. Etsimme ratkaisuja ongelmiin, emme ongelmia ratkaistavaksi.

Teemme yhdessä ja autamme toisiamme
Luotamme työkavereidemme osaamiseen ja ammattitaitoon ja arvostamme muiden työtä. Työyhteisönä olemme aina yksilösuorituksia enemmän ja yhtään äFFää ei jätetä yksin. Saavutamme tavoitteemme vain taidokkaalla tiimityöllä. Annamme muille työrauhan ja autamme tarvittaessa. Kannustamme muita ja kehumme hyvästä työstä. Jokainen äFFä on mestari omalla sarallaan ja jokaisen äFFän mielipide on arvokas.

Olemme vastuullisia
Teemme työmme sovitusti ja laadukkaasti aikataulussa. Jokainen äFFä kantaa oman vastuunsa työyhteisön hengestä ja sen toimivuudesta. Otamme toiminnassamme huomioon laaja-alaisesti työmme seuraukset, emme pyri lyhyen aikavälin pikavoittoihin pidemmän aikavälin kustannuksella. Esitämme asiamme avoimesti sekä liioittelematta että vähättelemättä niitä. Huolehdimme, että tietomme ovat luotettavia. Kerromme, jos emme jotain tiedä.

Psst! Muutama vinkki vielä työhaastatteluun:

 • Tuo persoonasi rohkeasti esille
 • Kerro omista tavoitteistasi ja mielenkiinnon kohteistasi
 • Mieti valmiiksi, mitä haluat tietää tehtävänkuvasta ja meistä.
 • Kerro esimerkein millaista osaamista tuot mukanasi.
 • Tutustu tulevaan ryhmääsi, saatat kohdata työhaastattelussa tulevia työkavereitasi.

Voit jättää meille avoimen hakemuksen osoitteeseen: katja.piuhola(at)finanssiala.fi

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Vuonna 2022 saimme tunnustuksen, jossa todetaan että olemme yksi Suomen innostavimmista työpaikoista. Tästä olemme ylpeitä! Katso tulokset.

Lue lisää meistä

Ketä meillä on töissä?