Teema: Monenlaisia duuneja monenlaisille osaajille

Ihmisiä sadoissa
eri tehtävissä

  • Finanssiala ry:n teemakampanjan aiheena on finanssityö ja osaaminen. Finanssialalla työskentelee ihmisiä sadoissa eri tehtävissä.
  • Tittelit vaihtelevat sijoitusneuvojasta ohjelmistorobotiikan kehittäjään. Kampanjan aikana uutisoimme ja kirjoitamme monipuolisesti työstä finanssialalla.
  • Kauppatieteen opiskelijat ovat pitäneet pankki- ja rahoitusalaa suosituimpana toimialana vuodesta toiseen, ja tradenomiopiskelijat rankkaavat sen kakkoseksi.

Kaupallinen koulutus onkin finanssialalla jopa niin tyypillinen, että alan muut taiturit jäävät helposti huomiotta, vaikka heidän joukkonsa kasvaa hyvää vauhtia. Pukumiehet ja jakkunaiset eivät missään tapauksessa ole finanssityön koko kuva. Finanssiala on edelläkävijä myös esimerkiksi digitaalisissa palveluissa, ja ala on tarjonnut jo pitkään erittäin kiinnostavia tehtäviä muun muassa asiakaskäyttäytymisen, data-analytiikan ja ohjelmistokehityksen osaajille. Samaan aikaan digikehitys muuttaa myös tuttuja työtehtäviä.

Finanssiyhtiöiden asiakkaat ovat kaiken ikäisiä, kokoisia, muotoisia ja taustaisia. On siis myös pankin tai vakuutusyhtiön etu, jos siellä työskentelee mahdollisimman monipuolinen kattaus työntekijöitä. Työyhteisössä monimuotoisuuden hyödyntäminen edellyttää erilaisuuden ymmärtämistä ja hyväksymistä. 

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Lue lisää

Kaikki kampanjan uutiset ja kolumnit

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat

Vaikuttaminen

Katja Repo

Kehitysjohtaja