Talous tutuksi -koulutukset

Maksuton talouden rautaisannos
kaikille opettajille

  • Talous tutuksi -koulutukset ovat vuosittaisia opettajien talousaiheisia täydennyskoulutuksia. Tarjolla on vinkkejä taloustaitojen opetukseen ja talouden ajankohtaisluentoja huippuasiantuntijoiden kertomana.
  • Koulutukset on suunniteltu erityisesti historian ja yhteiskuntaopin ja matematiikan opettajille, kotitalous- ja luokanopettajille, rehtoreille, opoille ja opettajiksi opiskeleville.
  • Koulutus sopii opettajille niin ala- ja yläkouluissa kuin lukioissa. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osallistumista tai taustatietoja.

Talous tutuksi -koulutukset järjestetään syksyisin. Koulutuksia järjestävät Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto, Opetushallitus, Finanssiala ry, Pörssisäätiö, Suomen Pankki ja Talous ja nuoret TAT.

Talous tutuksi 2021

Syksyllä 2021 Talous tutuksi -koulutus järjestettiin kahden aamupäivän mittaisena etäkoulutuksena (Teams). Koulutuksia koordinoi vuonna 2021 Suomen Pankki. Kunkin esityksen materiaalit löytyvät linkkeinä ohjelmasta.

KOULUTUSPÄIVÄ 1.9.2021

Ensimmäinen koulutuspäivä käsitteli taloustilannetta, rahapolitiikkaa ja eläkejärjestelmää.

Päivän ohjelma:

KOULUTUSPÄIVÄ 6.9.2021

Toinen koulutuspäivä käsitteli talousasioiden opettamista.

Päivän ohjelma:

  • 9.00 Tutkijatohtori Mette Ranta, Helsingin yliopisto ja pedagoginen asiantuntija Lauri Vaara, Talous ja nuoret TAT: Tutkittua tietoa talousosaamisen yhteydestä hyvinvointiin 
  • 9.40 Opetusneuvos Kristina Kaihari, Opetushallitus sekä lehtori Marketta Hulkko-Lassila, Nummen yhtenäiskoulu (Hämeenlinna) ja lehtori Merita Suikkanen, Salon lukion Business-linja: Opetussuunnitelmista monialaisiin talousosaamisen oppimiskokonaisuuksiin – käytännön esimerkkejä kouluista
  • 10.20 Toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Pörssisäätiö: Kiinnostaako osakesijoittaminen? Näin teet sijoitussuunnitelman

Toisen koulutuspäivän päätteeksi klo 11–12 järjestettiin 15 minuutin mittaisia, rinnakkaisia tietoiskuja, joiden yhteydessä osallistujat voivat esittää kysymyksiä:

Syksyn 2021 koulutusten tallenteet

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Koulutusten ensimmäinen osa käsitteli taloustilannetta, rahapolitiikkaa ja eläkejärjestelmää.

Koulutusten toinen osa käsitteli talousasioiden opettamista.

Syksyn 2020 koulutusten materiaalit

Syksyn 2020 koulutusten tallenteet

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Suodata

Aiheen kaikki sisällöt

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat