Tapaturmat

Kolhuja sattuu etäkonttorillakin

  • Tapaturmien ehkäisytyö jaetaan koti- ja vapaa-ajan tapaturmien, liikenneonnettomuuksien ja työtapaturmien ehkäisyyn.
  • Suomessa sattuu vuosittain noin miljoona tapaturmaa.
  • 80 prosenttia vammaan johtaneista tapaturmista tapahtuu kotona ja vapaa-ajalla.

Tapaturmissa menehtyy vuosittain noin  2 500 suomalaista. FA on mukana Koti- ja tapaturmien ehkäisyhankkeessa, joka järjestö- ja viranomaisyhteistyöllä pyrkii taittamaan kotitapaturmien kasvukehitystä muun muassa koulutuksella ja kampanjoinnilla. Työtä tapaturmien ehkäisemiseksi on tehty yhdessä vuodesta 1993

Koti- ja tapaturmien ehkäisyhanke ns. "Kissa-hanke" toteuttaa STM:n Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn tavoiteohjelmaa. Tapaturmien ehkäisykampanjaan liittyvät myös talvijalankulun turvallisuutta edistävä Pysy pystyssä sekä Tapaturmapäivä (13. perjantai) -kampanjat.   

Lisäksi FA on jäsenenä STM:n Tapaturmayhteistyöryhmässä 

Neuvontaa, ohjeita löytyy tarjoaa seuraavat sivustot

Fine.fi

FINE neuvoo asiakkaita vakuutus-, pankki- ja arvopaperiasioihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Neuvontaa saa esimerkiksi, kun vakuutusyhtiöltä on tullut kielteinen korvauspäätös tai pankin menettely ei tyydytä asiakasta. Neuvontaa saa myös ennen palvelun tai tuotteen ostoa.

Kotitapaturma.fi

Koti- ja vapaa-ajan tapaturmia ja niiden ennaltaehkäisyä esittelevä sivusto. Lisäksi sivuilta voi tilata maksutta materiaalia, kuten tarkistuslistoja, julisteita sekä esitteitä.

Pysypystyssä.fi

Talvijalankulun turvallisuutta edistävä kampanja antaa vinkkejä pystyssä pysymiseen liukkaan sään aikaan.

Tapaturmapäivä.fi

Aina perjantaina 13. päivä vietettävä Tapaturmapäivä kiinnittää huomiota työ-, liikenne- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyyn.

Paloturvallisuusviikko.fi

Paloturvallisuusviikolla kampanjoidaan palovaroittimien käytöstä sekä annetaan vinkkejä lähipiirin paloturvallisuuden parantamiseen.

Tapaturmatilastot

THL julkaisee tilastokatsauksia eri tapaturmista ja ne ovat luettavissa ja ladattavissa THL:n verkkosivuilla.

Suodata

Aiheen kaikki sisällöt

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat