EU

Pääomamarkkinaunioni

Vilkkaat ja monipuoliset kansalliset pääomamarkkinat
ovat pohja toimiville EU:n yhteismarkkinoille

Pääomamarkkinaunionin tavoitteena on turvata yrityksille nykyistä monipuolisempi rahoitushuolto, tehostaa markkinoiden toimintaa ja antaa sijoittajille paremmat sijoitusmahdollisuudet kasvun ja työpaikkojen lisäämiseksi.

Työtä pääomamarkkinoiden kehittämiseksi on EU:ssa jatkettava. Lisäksi on huomioitava muut kuin sääntelyn keinoin toteutettavat toimet.

Toimivammat ja monipuolisemmat pääomamarkkinat luodaan ensisijaisesti markkinoiden omin toimin. Sijoituspäätöksiin tai sijoitusten ohjautumiseen ei tule vaikuttaa sääntelyn keinoin.

Pääomamarkkinaunionin kehittämisen merkitys on entistä tärkeämpi Brexitin jälkeen, kun Lontoon pääomamarkkinat eivät enää ole osa EU:ta. Rahoitusmuotojen monipuolistaminen on myös Suomen markkinoiden etu.

EU:n on keskityttävä reilujen kilpailuolosuhteiden luomiseen. EU:n huolehdittava sääntelyssä myös omasta kilpailukyvystään.

Pankkien rooli rahoituksen lähteenä on merkittävä, mutta myös muita monipuolisia rahoituskanavia ja toimijoita tarvitaan. Esimerkiksi startup-yritysten ja muiden kehittyvien pk-yritysten rahoitusta on kehitettävä edelleen, jotta innovaatiotoiminta olisi vireää

Suodata

Aiheen kaikki sisällöt

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat

Lainsäädäntö

Mari Pekonen-Ranta

Johtaja, EU-asiat

EU-edunvalvonnan koordinointi, Brysselin toimisto