Vakuutussäästöt-tilasto

Vakuutussäästäminen on keino säästää rahaa eläkepäiviä tai suurempia tulevaisuuden hankintoja varten

  • Vakuutussäästäminen on pitkäaikaista säästämistä ja sen muotoja ovat säästövakuutus ja vapaaehtoinen eläkevakuutus.
  • Vakuutussäästäjä (asiakas) hajauttaa säästönsä useisiin erilaisiin sijoituskohteisiin: rahastot, joukkovelkakirjalainat tai sijoituskorit. Sijoituskohteet valitaan yhdessä vakuutusyhtiön tai pankin kanssa.
  • Vakuutussäästötilasto julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Yhtiökohtaiset vakuutussäästöjen aikasarjat päivitetään kerran vuodessa.

Vakuutussäästöt-tilastossa vakuutussäästöllä tarkoitetaan vakuutusten takaisinostoarvoa. Takaisinosto tarkoittaa sitä, että vakuutuksenottaja irtisanoo vakuutuksensa ja saa vakuutusyhtiöltä säästetyn summan takaisin. Tilastossa ei huomioida takaisinostosta aiheutuvia sanktioita.

Myönnetyistä asiakashyvityksistä myös ehdolliset on laskettu mukaan. Säästö ei sisällä tasoitusmäärää, eikä tulevia lisäetuja varten varattuja vastuita. Tiedot on luokiteltu vakuutuksenottajan (yksityinen/yritys) mukaan.

Tilastossa ovat mukana seuraavat yhtiöt: OP-Henkivakuutus, Handelsbanken Liv, Henki-Fennia, Mandatum Life, Kaleva, Sp-Henkivakuutus, LähiTapiola, Nordea Henkivakuutus ja Aktia Henkivakuutus.

Suodata

Aiheen kaikki sisällöt

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat