Saila Ahlroth-Luomala on mukana pitämässä Finanssiala ry:n taloutta toiminnassa ja lausuntomyllyä pyörimässä

Saila Ahlroth-Luomalalle on työssään tärkeintä olla tekemisissä ihmisten kanssa.
  • Saila Ahlroth-Luomala on aloittanut Finanssiala ry:ssä (FA) assistenttina.
  • Hänen tehtäviin kuuluu muun muassa lausuntopyyntöjen ja lausuntojen välittäminen oikeille henkilöille sekä erilaiset taloushallinnon tehtävät.
  • Ahlroth-Luomala siirtyy FA:han Haltija Groupista.

Finanssiala ry:ssä hiljattain aloittanut Saila Ahlroth-Luomala työskentelee FA:n konepellin alaisia toimintoja pyörittävässä kolmihenkisessä assistenttipoolissa. Assistentit auttavat FA:n asiantuntijoita paitsi toimiston juoksevissa asioissa, he myös esimerkiksi välittävät lausuntopyynnöt asiantuntijoille ja edelleen lausunnot esimerkiksi ministeriöihin, osallistuvat erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen ja pyörittävät FA:n sisäisiä talousasioita, kuten erilaisia laskuja.

”Työskentelin aiemmin apuvälineitä maahantuovassa ja myyvässä Haltija Groupissa, jossa tuin myyntiä osana asiakaspalvelutiimiä. Kahdeksan vuoden jälkeen halusin uusia haasteita. Myönnän, ettei minulla taloon tullessani ollut aavistustakaan, mitä Finanssiala ry oikeastaan tekee”. Ahlroth-Luomala tunnustaa.

Aivan untuvikkona Ahlroth-Luomala ei finanssimaailmaan astunut, sillä hän aloitti aikoinaan työuransa OP:ssa sisälähettinä ja työskenteli ylioppilasvuonnaan Merita-pankin yrityspuolen kassapalveluissa. Ensimmäisinä viikkoinaan FA:ssa Ahlroth-Luomala on muun muassa tutustunut FA:n kannanmuodostusjärjestelmään. Tärkeintä hänelle on kuitenkin olla tekemisissä ihmisten kanssa.

”Erilaiset koulutukset ovat jonkin verran avanneet, että mitä kaikkea organisaatiossa tehdään. Kun kunnolla pääsen hommiin sisään, otan muutamaa asiantuntijaa hihasta kiinni ja pyydän päästä katsomaan, mitä oikein tekevät työkseen.”

Vapaa-ajallaan kolmannen polven stadilainen Ahlroth-Luomala muun muassa kävelee pitkiä lenkkejä kauniissa Itä-Helsingissä, leipoo ja lukee. Tärkein harrastus, kuorolaulu, on valitettavasti ollut koronan takia tauolla jo kaksi vuotta.

”Viihdekuorossamme laulaa 140 naista ja sen on perustanut tangokuningas Teijo Lindström. Ennen koronaa ehdin pari vuotta toteuttaa jo pikkutytöstä asti ollutta unelmaani: laulamista yleisön edessä.”

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan