Aja vasemmalla, ota mukaan vihreä kortti ja hanki matkavakuutus

Britannian vakuutusyhtiöiden liitto on julkaissut joukon ohjeita, miten Brexit vaikuttaa matka- ja liikennevakuutuksiin. Ohjeet ovat tärkeitä erityisesti Britanniaan matkustaville ja autoilijoille.

​Jos niin sanottu kova Brexit toteutuu, on tilanteella vaikutusta myös vakuutusasiakkaisiin. Julkisen terveydenhuollon EU- ja Eta-maissa takaava eurooppalainen sairaanhoitokortti ei enää auta Britanniassa. Tämän takia on erityisen tärkeää hankkia matkavakuutus Britanniaan matkustettaessa.

”Vaikka kovan Brexitin toteutuminen ei ole mitenkään varmaa, kannattaa muutoksiin varautua hyvissä ajoin”, muistuttaa Finanssiala ry:n lakimies Amanda Aalto.

Sekä EU-alueella autoilevalla britillä että Britanniassa autoilevalla EU-kansalaisella tulee olla mukanaan vihreä kortti osoittamassa ajoneuvovakuutuksensa olemassaolo. Vihreän kortin saa vakuutusyhtiöstä.

Kova Brexit tarkoittaa, että britit eroavat EU:sta ilman erosopimusta ja siirtymäaikoja. Ilman niitä Britannia on omillaan maaliskuun lopussa. Rajoitukset koskevat myös Pohjois-Irlannin ja Irlannin välistä rajaa, jonka ylittää vuosittain noin 110 miljoonaa ajoneuvoa.