Älykoti voisi torjua kodin vahinkoja ennalta

Tulevaisuudessa älykoti voi antaa erilaisten antureiden avulla lisää informaatiota kodin ja laitteiden tilasta jo ennen vahingon syntymistä, jolloin lisävahingot kenties voitaisiin ehkäistä. Anturit voivat esimerkiksi katkaista automaattisesti vedentulon, kun oireita vesivahingosta alkaa ilmetä.

​Silver Economy Forumissa keskusteltiin älykodin mahdollisuuksista ikääntyneille ja miksei muillekin. Paneelikeskusteluun osallistunut Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Päivi Luna uskoo, että Suomella on hyvät mahdollisuudet pärjätä älyteknologiassa.

”Me arvostamme turvallisuutta ja luotettavuutta ja olemme finanssialalla avoimia vastaanottamaan ja kehittämään uusia teknologisia ratkaisuja asiakkaiden hyväksi, Luna toteaa.

Finanssialalle on tärkeää teknologian turvallisuus ja luotettavuus. Erityisesti vakuutusalan haluaa panostaa vahinkojen ennaltaehkäisyyn ja riskien hallintaan.

”Torjuttu vahinko on parempi kun korvattu vahinko”, Luna summaa.

Lunan lisäksi tilaisuuteen osallistuivat Sinikka Salo sosiaali- ja terveysministeriöstä, Pentti Itkonen Eksotesta, ja Jaana Leikas VTT:stä. Keskustelutilaisuus oli osa korkean tason Silver Economy Forumia, jonka järjestävät sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö, Suomen Pankki ja Finanssiala yhdessä yhdysvaltalaisen kumppaninsa kanssa. Foorumi on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden virallista ohjelmaa.