Ari Kaperi FK:n hallituksen puheenjohtajaksi

Finanssialan Keskusliiton (FK) hallituksen puheenjohtajaksi on vuosiksi 2017–2018 valittu maajohtaja Ari Kaperi (Nordea-konserni). Varapuheenjohtajiksi valittiin pääjohtaja Erkki Moisander (LähiTapiola), toimitusjohtaja Risto Tornivaara (Danske Bank) ja konsernijohtaja Kari Stadigh (Sampo).

Hallituksen muut jäsenet ovat toimitusjohtaja Martin Backman (Aktia-konserni), toimitusjohtaja Satu Huber (Elo), toimitusjohtaja Arto Jurttila (Pohjantähti), toimitusjohtaja Antti Kuljukka (Fennia-ryhmä), toimitusjohtaja Pasi Kämäri (Säästöpankkiliitto), toimitusjohtaja Marcus Nystén (SEB), toimitusjohtaja Timo Ritakallio (Ilmarinen) ja toimitusjohtaja Peter Wiklöf (Ålandsbanken).

Uudistuva finanssiala tukee talouskasvua

”Finanssiala haluaa olla rakentava ja hyvä kumppani suomalaisessa yhteiskunnassa. Ilman tervettä, hyvin toimivaa ja uudistuvaa finanssialaa talouskasvua on mahdotonta saavuttaa ja hyvinvointia ylläpitää. Pankit, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöt, rahastoyhtiöt, rahoitusyhtiöt ja arvopaperinvälittäjät hoitavat liiketoimintaansa vastuullisesti ja auttavat Suomea menestymään. Alan palveluilla on keskeinen merkitys koko elinkeinoelämämme kasvumahdollisuuksien ja kilpailukyvyn kannalta”, Finanssialan Keskusliiton puheenjohtaja Ari Kaperi korostaa.

Finanssiala pitää Kaperin mielestä hyvänä, että Suomen hallitus tavoittelee nykyistä vähemmän, mutta parempaa sääntelyä.

”Hallitus on luvannut, että se ei lisää kilpailukykyä haittaavaa ylimääräistä taakkaa EU‐sääntelyn kansallisessa toimeenpanossa. Valitettavasti tämä hallituksen linjaus ei ole täysin pitänyt virkamiesvalmistelussa. Toivottavasti kansallisen lisäsääntelyn vyörytykselle saadaan loppu, jotta finanssiala kykenee täysin tukemaan palveluillaan talouden orastavaa kasvua”, Ari Kaperi sanoo.