Arno Ahosniemi Finanssiala ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Arno Ahosniemi siirtyy tehtävään Alma Talentin toimitusten johtajan ja Kauppalehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä. Kuva: Antti Mannermaa
  • Arno Ahosniemi on valittu Finanssiala ry:n (FA) uudeksi toimitusjohtajaksi.
  • Hän siirtyy tehtävään Alma Talentin toimitusten johtajan ja Kauppalehden vastaavan päätoimittajan tehtävästä.
  • Ahosniemi on työskennellyt myös Kauppalehden Brysselin-kirjeenvaihtajana.
  • Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri ja Master of Business Administration MBA.
  • Ahosniemi aloittaa FA:ssa vuoden 2023 alkupuoliskolla.

“Suomalaisten arjessa tiiviisti mukana olevat pankit, vakuutus- ja työeläkeyhtiöt, sijoitusrahastoyhtiöt, arvopaperivälittäjät ja rahoitusyhtiöt ovat taloutemme verenkierto. Laadukas lainsäädännön valmistelu edellyttää tietoa siitä, millaisia vaikutuksia erilaisilla säädöksillä on finanssisektoriin ja sitä kautta koko yhteiskuntaan ja hyvinvointiimme. Lähden innolla luotsaamaan FA:ta yhdessä asiantuntevan henkilöstön kanssa”, Ahosniemi kertoo.

”FA:n toimitusjohtaja on keskeinen yhteiskunnallinen keskustelija ja finanssisalan vaikuttaja kotimaassa ja Euroopan unionissa. FA:n hallitus valitsi Ahosniemen toimitusjohtajaksi, koska hänellä on hyvin laaja ymmärrys suomalaisesta ja eurooppalaisesta elinkeino- ja finanssitoimialasta ja niiden megatrendeistä. Ahosniemellä on myös hyvät edellytykset toimia avointa ja vastuullista vaikuttamistyötä harjoittavan järjestön vetäjänä”, FA:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen korostaa.

FA:ta 13 vuotta johtanut Piia-Noora Kauppi siirtyy vuoden 2023 alussa konsulttiyritys Odgers Berndtsonin osakkaaksi. ”Kaupin johdolla edunvalvontajärjestömme on uudistunut ja noussut yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi vaikuttajatahoksi”, Koponen toteaa.

Lisätiedot:

Arno Ahosniemi, puh. 040 588 6834
Haastattelupyynnöt FA:n puheenjohtaja Juha Koposelle johtaja Tuomo Yli-Huttulan kautta, puh. 040 652 9118.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan