Danske Bankin etäTET-päivässä rahanpesun torjuntaa ja uusia maksutapoja

Nyt on menossa finanssialan etäTET-viikko.

EtäTETiin osallistuu 200 nuorta ympäri Suomen.

Viikon aikana nuoret tutustuvat laajasti finanssialan toimintaan ja ammattilaisten uratarinoihin.

Tiistai on Danske Bankin päivä.

Finanssiala tarjoaa ensimmäistä kertaa koko toimialan kattavan työelämään tutustumisjakson eli TETin etänä suomalaisille koululaisille ja opiskelijoille. Viikon ohjelma on jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana ovat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP ryhmä ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan.

Dansken päivän aiheita ovat yleisen pankkitoiminnan lisäksi rahanpesun torjunta ja digitaaliset maksamisen palvelut, erityisesti Mobile Pay. Danske Bankin talent acquisition specialistin Anu Päivisen mukaan Mobile Pay valikoitui aiheeksi, koska nuoret käyttävät paljon mobiilimaksamisen palveluita. Rahanpesun torjunta taas valittiin etenkin sen jännittävyyden takia.

”Ajattelimme, että rahanpesun torjunta erilaisine tutkintoineen ja jäljityksineen olisi kiinnostavampaa kuin jotkin ehkä hieman kuivemmat finanssiteemat.”

EtäTET-viikko ei ole syntynyt koronan takia, vaan sitä on suunniteltu jo pitkään. Tarkoitus on tarjota kaikille suomalaisille nuorille mahdollisuus tutustua yhdenvertaisesti finanssialaan etäyhteyksien välityksellä.

Tietoiskumaisten osuuksien lisäksi TETtiläiset pääsevät myös tekemään tehtäviä. Danskella tehtävänä on suunnitella tulevaisuuden pankki.

”Millaisia ovat pankin nimi, logo ja asiakkaat? Entä millaisia maksamisen palveluita pankki tarjoaa ja miten siellä torjutaan rahanpesua?” Päivinen kertoo.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat

Vaikuttaminen

Katja Repo

Kehitysjohtaja