Digikärki piirtää vision digitaalisesta finanssialasta

Finanssiala ry:n (FA) digijoukkueen keihääseen lisättiin kesäkuussa uusi kärki. Määräaikainen projektipäällikkö Dominique Jaurola keskittyy vuoden loppuun asti kirkastamaan FA:n visiota digimurroksesta.

Useita startup-yrityksiä perustaneella Jaurolalla on vankka kokemus digitalisaatiosta ja digitaalisista innovaatioista. Viimeiset pari vuosikymmentä Australiassa asunut Jaurola värvättiin FA:han digikärjeksi keskittymään puhtaasti digitalisaatioasioihin.

”Työhöni kuuluu tulevaisuudentutkimusta, haastatteluja, trendien tutkimista. Tuloksista sitten paketoidaan näkemys ja visio, miten digitalisaatio vaikuttaa Finanssiala ry:n toimintaan. Muokkaamme oman näkemyksen, jotta voimme paremmin auttaa jäseniämme muutoksen keskellä ja sitä kautta myös edistää digiavusteista hyvinvointia. Paljon on vielä auki”, Jaurola kertoo.

Helsingissä kauppakorkeakoulun käynyt Jaurola on syntynyt Turussa ja viettänyt suuren osan elämästään ulkomailla, Australian lisäksi muun muassa Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Vapaa-ajallaan Jaurola muun muassa meloo, joogaa ja nauttii kävelemisestä metsässä. Hänen perheeseensä kuuluu paraikaa armeijassa oleva poika.

Maailmanmatkaaja haaveilee myös sangen arkisen taidon teroittamisesta. ”Ruotsin kieltä ei ole tullut käytettyä. Sitä voisin alkaa treenata esimerkiksi jollakin sovelluksella”, Jaurola suunnittelee.