Digitalisaatio tuo joustavuutta työntekoon – Hyfi-hanke hyvänä esimerkkinä

Muuttuvat käytännöt työn organisoinnin, digitalisaation, uusien työllisyysmuotojen syntyminen ja näiden muutosten vaikutukset työn laatuun tuovat haasteita, jotka koskevat globaalisti kaikkia. Euroopan Unionin elin- ja työolojen kehittämissäätiö Eurofoundin seminaarissa avataan keskusteluyhteys ja luodaan verkostoja, jossa jaetaan tietoa ja oppia muiden kokemuksista.

Tiistaina 26.11. järjestettävässä seminaarissa keskustellaan digitalisaation vaikutuksesta työn laatuun sekä työskentelytapoihin liki 40 asiantuntijan voimin. Seminaarin järjestelyissä ovat lisäksi mukana työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä useita kumppaneita työelämän edustajistosta. Seminaarissa on mukana Suomen lisäksi Tanskan, Viron ja Ruotsin edustajia.

Finanssialan yrityksissä työn muuttuminen on seurausta sekä toimialarakenteen että asiakastarpeiden muuttumisesta. Finanssiala ry kehitti jo useita vuosia sitten yhdessä työtekijäliittojen kanssa Hyvinvoiva finanssiala -hankkeen lisäämään työhyvinvointia, tuottavuutta ja kilpailukykyä alalle. Varsinainen hanke on päättynyt, mutta työ jatkuu nyt liitto- ja yritystasolla.

Tulevaisuuden keskeisimpiä työelämätaitoja ovat jatkuva oppiminen, itsensä johtaminen sekä sosiaaliset taidot. Koko toimialan kilpailukyvyn kannalta on tärkeää saada alalle parhaat osaajat ja samalla vahvistaa koko henkilöstön osaamista.

Finanssialan kokemuksia työelämän murroksesta, Hyvinvoiva finanssiala -hankkeesta sekä tulevaisuuden osaamistarpeista on esittelemässä Eurofoundin tilaisuudessa Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Tarja Kallonen yhdessä Vakuutusväen liiton koulutuspäällikkö Sari Lassilan kanssa.