Enbuske talk show: Riittääkö työtä? Filosofi ja tulevaisuustutkija vastaavat

”Näyttää sille, että ihmiskuntana olemme jättämässä loogis-matemaattisen ajattelun roboteille ja keskitymme tarinoihin sen sijaan”, sanoo filosofi Maija-Riitta Ollila. Hän ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava ovat keskustelemassa työelämän muutoksesta SuomiAreenassa Digi toi, Digi vei -talk show’ssa.

​”Kyllä meille työtä riittää”, vakuuttaa tulevaisuustutkija Ilkka Halava FK:n videohaastattelussa. ”200 vuoden ajan olemme pelänneet, että jokin uusi keksintö vie meiltä työt, mutta vieläkään niin ei ole käynyt.”

Katso Ilkka Halavan lyhyt videohaastattelu kokonaisuudessaan.

Maija-Riitta Ollilan ja Ilkka Halavan lisäksi robotiikan ja digitalisaation aiheuttamasta työn muutoksesta ovat keskustelemassa Vakuutusväen liiton puheenjohtaja Liisa Halme ja Handelsbankenin henkilöstöjohtaja Kristiina Markelin.

Maija-Riitta Ollila linjaa videohaastattelussaan, että ihmiskunta voi joko tyhmistyä tai ottaa robotiikan esiinmarssista hyödyn irti omalle ajattelulleen.

Talk show pidetään Porin SuomiAreenalla tiistaina 12.7. klo 10-11.15 osoitteessa Antinkatu 5. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu.