Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi – Tapaturmapäivä 13.4.

​Perjantaina 13. huhtikuuta vietetään valtakunnallista Tapaturmapäivää. Tapaturmapäivän teemalla Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi kiinnitetään huomiota arjen tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys.

Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3000 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja kymmeniä tuhansia sairaalahoitojaksoja. Monet tapaturmat olisivat ehkäistävissä ennakoimalla.

Web-seminaari: Ennakoimalla riskit hallintaan
Tapaturmapäivä-kampanja järjestää torstaina 12. huhtikuuta web-seminaarin, jota voi seurata Tapaturmapäivä-sivuston kautta suorana lähetyksenä ja myöhemmin tallenteena.

Seminaarissa esiintyvät muun muassa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen.

Tapaturmapäivän www-sivut
Tapaturmapäivän Facebook-sivu
Tapaturmapäivän web-seminaarin ohjelma 12.4.2012
STM:n tiedote

Tapaturmapäivän järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Puolustusvoimat, Poliisihallitus, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Onnettomuustutkintakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Suomen Kuntaliitto.