EU:n pääomamarkkinaunionihanke kaipaa uutta puhtia

Eurooppalaiset pankkiyhdistykset, sijoittajat ja yritykset ovat yhdistäneet voimansa kannustaakseen pääomamarkkinaunionin kehitystä. Markets4Europe-kampanja edistää Euroopan laajuista poliittista yksimielisyyttä pääomamarkkinaunionin syventämiseksi.

Pääomamarkkinaunionin kehittämisen merkitys on entistä tärkeämpi Brexitin jälkeen, kun Lontoon pääomamarkkinat eivät enää ole osa EU:ta. Rahoitusmuotojen monipuolistaminen on myös Suomen markkinoiden etu.

”Muun muassa startup-yritysten ja muiden kehittyvien pk-yritysten rahoitusta on kehitettävä edelleen, jotta innovaatiotoiminta olisi vireää”, toteaa Finanssiala ry:n pääekonomisti Veli-Matti Mattila.

Markets4Europe-kampanjan ohjausryhmä koostuu kuudesta kuusi entisestä EU-johtajasta. Heidän ohjauksessaan laaditaan raportti siitä, millaisia uudistuksia EU:n pääomamarkkinoiden kehitys ja integraatio vaatii. Raportti julkaistaan marraskuussa. Apuna raportin laatimisessa on ryhmä toimitusjohtajia, jotka edustavat yrityksiä, pankkeja, sijoittajia sekä markkinainfrastruktuuripalveluiden tarjoajia.

”Maailman suurin talousalue EU hyötyisi suuresti kehittyneistä pääomamarkkinoista, jotka tarjoavat kilpailukykyisiä sijoitusmahdollisuuksia kaiken kokoisille ja tyyppisille sijoittajille”, Euroopan pankkiyhdistyksen EBF:n tiedotteessa visioidaan.

Euroopan pankkiyhdistyksen EBF:n tiedote.

EBF:n julkaisu tavoitteista EU-kaudelle 2019-2024.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat