Eurooppalaiset finanssialan työntekijät ja työnantajat yhtenä rintamana koronavirusta vastaan

Kattava joukko eurooppalaisia pankki- ja vakuutusalan työnantaja- ja työntekijäjärjestöjä on julkaissut yhteisen julistuksen liittyen koronakriisiin. Julistuksen ovat muun muassa allekirjoittaneet pankkialan eurooppalainen kattojärjestö EBF ja vakuutusalan kattojärjestö Insurance Europe (IE), joiden jäsen Finanssiala ry on.

Julistuksessaan järjestöt kiittävät kaikkia, jotka oman terveytensä uhalla taistelevat pelastaakseen henkiä koronakriisin keskellä. Pankki- ja vakuutussektorit sitoutuvat auttamaan asiakkaitaan ja tukemaan Euroopan taloutta kriisin aikana yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Julistuksessaan järjestöt sitoutuvat siihen, että finanssisektori noudattaa tarkasti viranomaisten ja terveysjärjestöjen ohjeita ja suosituksia pandemian hillitsemiseksi.

  • Yhtiöt huolehtivat, että työntekijät tekevät etätöitä aina, kun se on mahdollista
  • Yhtiöt rajoittavat asiakkaiden käyntejä konttoreissa ja mahdollistavat asiakaspalvelun puhelimitse tai muuten etänä.
  • Kaikkien työntekijöiden turvallisuudesta huolehditaan ja tartuntariski pidetään mahdollisimman alhaalla. Tämä koskee erityisesti sellaisia työntekijöitä, joiden on työssään kohdattava ihmisiä.

Myöskään suomalainen finanssisektori ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen koronaviruksen torjunnassa.

”Pankit lupaavat lainoihin ja luottoihin lyhennysvapaata, ja suuri osa pankeista järjestää konttoripalveluita vain ajanvarauksella. Lisäksi eläkepomot vetosivat maan hallitukseen, että tehohoidon kapasiteettia kasvatettaisiin pikaisesti. Suomalaiset finanssiyhtiöt ovat myös hyvin laajalti siirtyneet etätöihin, jotta koronan leviämistä saataisiin hidastettua”, luettelee Finanssiala ry:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari.

Julistuksen allekirjoittajat:

UNI Europa Finance, the Banking Committee for European Social Affairs of the European Banking Federation (EBF BCESA), European Savings and Retail Banking Group (ESBG), European Association of Cooperative Banks (EACB), Insurance Europe, the Association of Mutual Insurers and Insurance Cooperatives in Europe (AMICE) ja European Federation of Insurance Intermediaries (BIPAR)

Lue lisää EBF:n tiedotteesta.