FA:han lisää höylänteriä sekä juridiikkaan että tietohallintoon

Finanssiala ry:ssä on maaliskuussa aloittanut kaksi uutta työntekijää. ICT-asiantuntija Mika Seppänen vastaa laitteiden, verkkosivujen ja tietoturvan toimivuudesta. Avustava lakimies Amanda Aalto taas työskentelee eräänlaisena lainsäädäntöasioiden jokapaikanhöylänä .

”Finanssiala ry:n lakimiehillä on useimmiten jokin tarkkaan rajattu erikoisala, kuten pankki- tai verolainsäädäntö. Olenkin eräänlainen yleisnainen, joka auttaa aina siellä, missä tarvitaan”, yhtä tenttiä vaille valmis oikeustieteen maisteri Aalto selittää.

Aalto on kotoisin Utsjoelta mutta on asunut kymmenisen vuotta Helsingissä. Ennen FA:han tuloaan hän työskenteli Verohallinnossa. Aalto uskoo FA:ssa oppivansa runsaasti uutta finanssialasta ja erilaisista siihen liittyvistä lakiasioista. Aallon mukaan työ edunvalvontajärjestössä tuo lakimiehelle aivan uudenlaista näkökulmaa.

”Tämä on kuitenkin aika lailla erilaista hommaa kuin mitä suurin osa juristeista vaikkapa lakiasiaintoimistoissa tekee.”

Taskunöyhdät pois!

Finanssiala ry:n tietohallintoon palkatun Mika Seppäsen toimenkuvana on olla myös melkoinen jokapaikanhöylä. Seppänen muun muassa huolehtii FA:n sekä sisäisten että ulkoisten verkkosivujen teknisestä toimivuudesta, ja hänelle kiikutetaan huollettavaksi rikkinäiset laitteet.

”Tosin eräs ’hajonnut’ puhelin korjaantui, kun laturinreiästä kaivettiin taskunöyhdät pois”, Seppänen nauraa.

Lahtelaislähtöinen Seppänen asustaa nykyään perheineen Orimattilassa. Ennen FA:han tuloaan hän työskenteli Orimattilan kaupungilla. Koulutukseltaan Seppänen on tietotekniikkaan erikoistunut merkonomi.

Finanssiala ry:n nimissä lähetettiin hiljattain tietojenkalasteluviestejä. Erilaiset tietoturva-asiat ovat yksi Seppäsen kiinnostuksen kohteista.

”Ihmisillä alkaa heti soida hälytyskellot, jos joku utelee verkkopankkitunnuksia. Kuitenkin erilaisten verkkopalveluiden salasanoja saatetaan syöttää mitä ihmeellisimpiin paikkoihin”, Seppänen sanoo.