FA:lla on asiaa -vlogi nappasi viestintäpalkinnon

FA:lla on asiaa -vlogisarja on palkittu parhaana uuden kanavan haltuunottona viestinnän ammattilaisten ProCom ry:n Oma Media 2018 -kisassa. Videoiden takana, käsikirjoittajina, tuottajina ja toteuttajina, ovat Finanssiala ry:n viestinnän asiantuntija Jussi Karhunen ja monimediatoimittaja Johannes Palmgren. Tuomariston mielestä FA:n vlogi on kokeilukulttuurin helmi, joka selvästi inspiroi tekijöitään ja jättää katsojalle muistijäljen.

FA:n vlogeissa avataan usein finanssialaan liittyviä vaikeita ja monimutkaisia asioita kansantajuisesti ja ymmärrettävästi. Kantavana voimana on huumori, joka herättää katsojan kiinnostuksen. Videoissa on käsitelty mm. terveydenhuollon papereiden digitalisointia, valepoliiseja, lähimaksamista ja montaa muuta asiaa.

Tuomariston mielestä FA:n vlogi on erinomainen esimerkki uuden kanavan haltuunotosta. ”Se onnistuu yllättämään katsojan positiivisesti, koska FA:n kaltaiselta korporatiiviselta julkaisijalta ei osata odottaa huumoria ja hupsuttelua”, palkintoperusteissa todetaan.

Vlogin tekijät Johannes Palmgren ja Jussi Karhunen toteavat, että luovalla mielellä ja toimeen tarttumalla voi pienelläkin budjetilla saada vaikuttavaa jälkeä aikaiseksi.

”Melko vapaat kädet on saatu ideointiin ja toteutukseen. Tämä kertoo luottamuksesta, jota kollegat ja johto meille osoittavat. Toki monesti sisältöjä suunnitellaan yhdessä FA:n asiantuntijoiden kanssa”, Palmgren kertoo.

Tutustu FA:lla on asiaa -vlogeihin (viereistä linkkiä klikkaamalla näet kaikki sarjan vlogit, alla olevan soittimen kautta ne näkyvät tuoreusjärjestyksessä)