FA:n EU-harjoittelija Eleonora Tuisku pohtii, miten EU voi yhdessä finanssialan kanssa edistää vihreää kasvua 

Eleonora Tuisku työskentelee EU-harjoittelijana
  • Eleonora Tuisku on aloittanut Finanssiala ry:ssä (FA) EU-harjoittelijana. 
  • Hänen tehtävänään on muun muassa seurata alaa koskevia EU-hankkeita ja tehdä erilaisia taustaselvityksiä. 
  • Ennen FA:ta Tuisku on työskennellyt muun muassa EU-tuomioistuimessa sekä EU-parlamentissa oikeudellisten asioiden JURI-valiokunnassa. 

Finanssiala ry:ssä EU-harjoittelijana aloittaneella Eleonora Tuiskulla on vahva tausta EU:sta ja yhtenäisestä Euroopasta. Brysselissä ja Luxemburgissa sijainneiden työpaikkojen lisäksi Suomessa syntynyt Tuisku on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Ranskassa ja valmistunut juristiksi Geneven yliopistosta Sveitsistä. 

”On pitkälti EU:n ja muiden kansainvälisten sopimusten ansiota, että olen helposti voinut asua, opiskella ja työskennellä ympäri Eurooppaa”, Helsinkiin asettunut Tuisku sanoo. 

EU-harjoittelija Tuiskun tehtäviin kuuluvat muun muassa EU-hankkeiden neuvotteluvaiheiden seuranta ja erilaisten taustoitusten teko. Ennen FA:ta Tuisku on työskennellyt muun muassa EU-parlamentin oikeudellisten asioiden JURI-valiokunnassa sekä EU-tuomioistuimessa. 

”Juristiopintojeni aikana suuntauduin liikejuridiikkaan ja talouspuolelle. EU-parlamentissa työpöydälläni oli myös finanssialaa koskettavia aiheita, kuten kestävän rahoituksen sääntely.” 

Rahoitus- ja vakuutusala tukemaan vihreää kasvua 

Finanssiala ry julkistaa EU-vaalitavoitteensa maaliskuun alkupuolella, ja Tuisku on ollut mukana niitä valmistelemassa. Yksi alan keskeisistä tavoitteista tulevalle EU-kaudelle on kestävän rahoituksen edistäminen. 

”Ilmastonmuutos ja luontokato ovat juuri nyt akuutteja kysymyksiä koko maailmalle, ja vakuutus- ja rahoitusala ovat keskeisessä roolissa niiden torjumisessa ja vaikutuksiin sopeutumisessa. Valtaosa kestävän rahoituksen sääntelystä tulee EU:sta, ja sääntelyn on tärkeää tukea finanssitoimialan mahdollisuuksia edistää vihreää kasvua”, Tuisku sanoo. 

Suomalainen finanssiala on sitoutunut EU:n kestävyystavoitteisiin. Väärin kohdistettu sääntely kuitenkin vaarantaa tavoitteiden toteutumisen. Lisäksi sääntely on kokonaisuutena paikoin hallitsematonta, sääntelyä tulee jatkuvasti lisää ja se on osin päällekkäistä. 

”Olen seurannut kestävän rahoituksen aiheita myös niin sanotusti toiselta puolen pöytää edellisessä työssäni EU-parlamentissa. Myös lainsäätäjän puolelta katsottuna sääntelyn tahti ja määrä oli hurjaa”, Tuisku sanoo. 

Vapaa-ajallaan Tuisku lukee muun muassa kaunokirjallisuuden klassikoita – eurooppalaiselle kosmopoliitille sopivasti usealla kielellä. Hän myös viimeistelee suomalaista juristintutkintoaan, sillä ulkomaalaisten opintojen rinnastaminen suomalaiseen tutkintoon vie aikansa. 

”Suomessa toimivan juristin on käytävä kurssit myös suomalaisesta oikeuskäytännöstä. Opintojen ja työn lisäksi joogaan ja odotan kevättä ja lenkkikautta.” 

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan