FA:n puheenjohtaja Kaperi: Suomeen tarvitaan lobbarirekisteri

Finanssiala ry:n (FA) hallituksen puheenjohtaja Ari Kaperi peräänkuuluttaa lobbarirekisteriä, johon lobbausta ammattimaisesti harjoittavat järjestöt ja yritykset voisivat rekisteröityä. Kaperi puhui Finanssialan Kesäjuhlassa 15. kesäkuuta.

”Lobbaus kuuluu olennaisena osana avoimeen ja moniarvoiseen demokratiaan. Viisas päättäjä kuuntelee eri osapuolten näkemyksiä ja asiantuntemusta ennen päätöksentekoa”, Kaperi linjasi.

Hän myös muistutti, että Finanssiala on sitoutunut avoimuuteen ja kestävän talouden periaatteisiin. Finanssiala haluaa käydä julkista vuoropuhelua tavoitteistaan myös niiden kanssa, jotka eivät ajattele asioista samalla tavalla.

Puheessaan Kaperi otti myös kantaa Kesäjuhlan vastuullisuusteemaan, jonka yksi kulmakivi on kamppailu ilmastonmuutosta vastaan.

”Siihen työhön tarvitaan valtioiden lisäksi laajalti eri toimialoja, yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja tietenkin meitä yksittäisiä kansalaisia. Finanssiala haluaa olla aktiivisesti toimimassa sen puolesta, että maapallon lämpötilan nousu saadaan rajoitettua Pariisin sopimuksen mukaan enintään kahteen asteeseen.”