FA:n maksuliikeasiantuntija Miia Zitting seisoo keskellä pyöriviä ja poukkoilevia maksuvirtoja

Maksuliikeasiantuntija Miia Zittingin vastuualueena Finanssiala ry:ssä ovat erilaiset maksuliikkeen koukerot.
  • Miia Zitting on aloittanut Finanssiala ry:ssä (FA) maksuliikeasiantuntijana.
  • Hänen vastuualueitaan ovat muun muassa SEPA-maksujärjestelmän edunvalvonta sekä maksuliikenteen palvelukuvausten ylläpito.
  • Zitting on aiemmin työskennellyt muun muassa Nordeassa.

Maksuliikeasiantuntija Miia Zittingin vastuualueena Finanssiala ry:ssä ovat erilaiset maksuliikkeen koukerot. Hän muun muassa edustaa Suomen pankkiyhteisöä Euroopan ja Pohjoismaiden maksuneuvostoissa.

”Toimin myös FA:n maksuliiketyöryhmässä. Muita vastuualueitani ovat ainakin SEPA-alueen maksamisen palveluihin liittyvä edunvalvonta sekä FA:n ulkoisten maksuliikesivujen ylläpito”, Zitting kertoo.

Ennen FA:ta Zitting työskenteli 15 vuotta Nordeassa useissa maksuliikkeeseen liittyvässä tehtävissä. Pisin rupeama oli maksuliikeasiantuntijana, jossa pääpaino oli nimettyjen yritysasiakkaiden maksuliikenneratkaisuista huolehtiminen.

”Viimeisin tehtävä oli product & process specialist, jossa huolehdin e-laskujen sekä SEPA-suoraveloituspalveluiden päivittäisestä toiminnasta. Nordealla fokus oli luonnollisesti enemmän myynnissä ja asiakaspalvelussa. Asiantuntijarooli on tervetullutta vaihtelua.”

Maksaminen ja sen koukerot ovat kiehtoneet Zittingiä jo uran alusta. Toimiva maksujärjestelmä on talouden ja yritysten verenkierto: ilman sitä mikään ei toimi.

”Maksamisen prosessi vaikuttaa yksinkertaiselta: joku saa rahaa ja toinen tavaran tai palvelun. Pinnan alla kuitenkin kilisee ja kolkuttaa valtava määrä rattaita ja erilaisia järjestelmiä. Maksuliikeasiantuntijana seison keskellä pyöriviä ja joka suuntaan poukkoilevia virtoja”, Zitting maalailee.

Kierros viiniä ja uusi työpaikka

Zitting ei päätynyt FA:han perinteistä tietä bongaamalla työpaikkailmoituksen ja lähettämällä hakemuksen. Työnvälitystä harrastettiin lobbarille sopivasti viinilasillisen äärellä.

”Juttelin ravintolassa kaverini kaverin kanssa ja selvisi, että hän työskentelee FA:ssa maksuliikeasioiden edunvalvonnassa ja on vaihtamassa työpaikkaa. Hän innostui, kun kerroin työskennelleeni samojen aiheiden parissa ja sovimme, että olen yhteydessä FA:han. Soitin tulevalle esihenkilölleni, ja tässä sitä ollaan.”

Zitting on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi ja kotoisin Vantaalta. Vapaa-ajallaan hän viettää aikaa perheensä kanssa ja urheilee.

”Kaksi pientä lasta täyttävät vapaa-aikaa tehokkaasti. Urheilu on henkireikä sekä työhön että vapaa-aikaan. Tykkään erityisesti juosta ja pyöräillä.”

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan