FA:n kehitysjohtaja on MM-kisakonkari

Katja Repo aloittaa työnsä FA:ssa 20. tammikuuta.

Tammikuussa Finanssiala ry:n kehitysjohtajaksi siirtyvä Katja Repo odottaa jo malttamattomana uutta työtään: ”Finanssiala ry on paikka, jossa on hyvä draivi ja saadaan paljon aikaan”, Repo sanoo. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat finanssityön ennakointi, osaamisen edunvalvonta sekä digitalisaatioon liittyvä yleiskoordinointi.

​Repo hyppää uuteen rooliinsa finanssialan täydennyskoulutusta järjestävän Finvan liiketoimintajohtajan paikalta Aalto EE:stä. Finvaa Repo on kehittänyt vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia Markkinointi-instituutissa myynti- ja markkinointijohtajan tehtävissä.

Katja Repo täyttää uudessa tehtävässään Tarja Kalloselta jäävät saappaat työelämän ennakointityössä. ”Nyt minulla on kerrankin sellainen tilanne, ettei tarvitse lähteä tyhjältä pöydältä kurvaamaan johonkin aivan eri suuntaan, vaan on olemassa vahva pohja mistä työtä jatkaa”, Repo kertoo ja antaa tunnustusta Kallosen työstä. ”Esimerkiksi finanssialan työnantajien ja oppilaitosten kanssa perustettu Finanssiakatemia on osoitus hienosta työstä.”

Aina Revon työelämässä hiihtämä latu ei ole ollut valmiiksi tampattu. Revolla on kokemusta muun muassa suurtapahtumien järjestelytoimikunnista, joissa on aluksi vain kourallinen työntekijöitä, mutta jotka varsinaisen tapahtuman ajaksi voivat kasvaa usean tuhannen vapaaehtoisen organisaatioksi. Näin oli asian laita vuoden 1999 taitoluistelun MM-kisoissa ja vuoden 1997 Lahden World Games -urheilutapahtumissa. Niissä Repo toimi koordinaattorina.

”Kisaprojektien jälkeen olen vienyt työtehtävissäni läpi isoja muutoksia esimerkiksi markkinoinnissa ja viestinnässä”, Repo kertoo. Hän uskoo, että vahvasta viestinnällisestä taustasta on hyötyä edunvalvontatyössä.

”Eniten minulla on opittavaa ja selvitettävää nimenomaan tässä työn edunvalvontaluonteessa”, Repo arvioi. Digitaalisuuden ennakointiin liittyvän koordinaatiotyön Repo sen sijaan ottaa vastaan tottunein ottein. Vuoden 2019 alussa Repo otti Aalto EE:ssä vetääkseen kaksi digitaalisuuteen liittyvää strategiahanketta. ”Viimeiset vuodet olen katsonut maailmaa digitaalisen kehityksen kautta”, Repo kuvailee. ”Erityisesti toimialan digitalisoituminen kiinnostaa: on hienoa nähdä, millaisia muutoksia tulee ja miten muutoksessa voi olla omalla työllään mukana. Sitähän koulutuspuolellakin tehdään – katsotaan, mihin maailma on menossa ja tarjotaan sitä ymmärrystä asiakkaille”, Repo luonnehtii.