FA:n talous- ja hallintopäällikkö siirtyi alalle kemikaalisäiliöiden keskeltä

Jaakko Auersalo on helmikuun alussa aloittanut Finanssiala ry:n (FA) talous- ja hallintopäällikkönä. Hän vastaa FA:n omien talousasioiden lisäksi muun muassa HR- ja assistenttitiimin palveluista sekä toimitila-asioista. Toisin kuin useat FA:n asiantuntijoista, Jaakko ei siirtynyt edunvalvontajärjestöön alan sisältä: Hän toimi talouspäällikkönä suuren kansainvälisen kemikaalien ja öljytuotteiden varastointi- ja logistiikkapalveluita tarjoavan konsernin Suomen yhtiössä.

Jaakko ehti työskennellä kemikaalialalla talous- ja muun hallinnon parissa yli 20 vuotta ja tammikuu olikin hänelle melkoinen muutosten kuukausi: ”Työpaikan vaihtumisen myötä loppui Kotkassa ramppaaminen, vanhempi poika muutti pois kotoa ja nuorempi poika lähti armeijaan”, Jaakko kertoo.

Jaakolla ei ollut aloittaessaan tarkempaa tietämystä Finanssiala ry:n toiminnasta. Vieraisiin nimiin, termeihin ja varsinkin lyhenteisiin hän törmää siksi jatkuvasti. Esimerkiksi rahoituksen ja vakuuttamisen käytännön asiat ovat kuitenkin hänelle tuttuja aiemmalta uralta.

”Nestemäisten kemikaalien varastointi on hyvin pääomavaltainen ja turvallisuutta vaativa ala. Säiliöterminaalit saattavat ulkopuolisen silmin näyttää epämääräisiltä ja yksinkertaisilta, mutta ne on räätälöity tarpeiden mukaan tarkat laatuvaatimukset täyttävistä materiaaleista ja sisältävät runsaasti monimutkaista tekniikkaa. Käsiteltävät tuotteet saattavat olla hyvinkin arvokkaita. Eli on syytä olla turvallisuusasiat, vakuutukset ja rahoitus kunnossa”, Jaakko kertoo.

Vapaa-ajallaan Jaakko on monipuolisesti kiinnostunut muun muassa luonnosta, liikunnasta, kulttuurista ja matkustelusta. Hyöty- ja huviliikunnan lisäksi hän kuuntelee intohimoisesti musiikkia ja on innostunut kaupunkikulttuurista, kuten tapahtumista, konserteista, elokuvista, näyttelyistä ja monipuolisesta ruokatarjonnasta.

”Urheilulajeista lähellä sydäntä ovat ainakin pyöräily, melonta, rullaluistelu, hiihto ja laskettelu. Sillä lailla nautiskellen, ei hiki hatussa ja hampaat irvessä vääntäen”, Jaakko kertoo.