Finanssiala kiihdyttää yritysten digiloikkaa osaamisen kautta

Miten suomalainen koulutus viritetään digiaikakauden valmiuksiin? Miten Suomesta rakennetaan vetovoimainen digiosaamisen mallimaa? Finanssiala ry järjestää yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n kanssa digiosaamiseen keskittyvän työpajan oppimisen Dare to Learn -suurtapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla 5. syyskuuta.

”Finanssialan työ muuttuu, ja alalla tarvitaan jatkuvasti uudenlaista osaamista. Asiakaspalvelun lisäksi painotetaan yhä vahvemmin tietoteknistä osaamista kuten digitalisaation, robotiikan ja tekoälyn hyödyntämistä. Vastuu henkilöstön digitaitojen kehittämisestä kuuluu sekä yrityksille että työntekijöille”, sanoo Finanssiala ry:n tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen.

Työpajan yhtenä tarkoituksena onkin pohtia, miten motivaatio ja houkuttelevuus elinikäiseen digitaitojen oppimiseen saadaan pysymään korkealla koko eliniän. Etenkin vanhemmilla ikäluokilla halu oppia uutta on nuorempia työkavereita selkeästi vähäisempää. Työpajassa halutaan myös muovata digitaalisuudesta ja tekoälystä Suomelle maabrändi.

”Tarkoituksena on katsoa tulevaisuuteen mahdollisuuksien kautta”, Kallonen sanoo.

Työpajan järjestää Elinkeinoelämän keskusliitto EK yhteistyössä Finanssiala ry:n, Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, Sivistystyönantajien, Teknologiateollisuuden, Kemianteollisuuden ja Paltan kanssa.

5.-6. syyskuuta järjestettävän Dare to Learn -tapahtuman tavoitteena on koota yhteen oppimisesta innostuneita yrityksiä, HR-osaajia, osaamisen kehittämisen ammattilaisia, opettajia ja opiskelijoita. Osallistumisen ytimessä ovat yksilölliset ja yhteisölliset oppimiskokemukset, joita tuetaan tarinoiden, teknologian ja liikkeen keinoin. Tapahtuman pääjärjestäjä on Sivistyskiihdyttämö.