EU

Finanssiala lahjoittaa MustReadille Brysselin-kirjeenvaihtajan

Heli Satuli raportoi EU:n politiikasta entiseen tapaan hyvin kattavasti, mutta erityisenä teema-alueena on finanssiala. Kuva: Henri Satuli

MustReadin Brysselin kirjeenvaihtaja Heli Satuli käsittelee tänä vuonna jutuissaan etenkin kansainvälistä taloutta ja finanssialaa. Kirjeenvaihtajan työskentelyä tukee taloudellisesti Finanssiala ry. Uuden EU-komission agendalla on muun muassa vihreään rahoittamiseen ja sijoittamiseen liittyviä lakiuudistuksia, joiden merkitystä on tärkeää avata myös suomalaisille lukijoille.

Yksi MustReadin rahoituskanavista on niin sanottu lahjoitusjournalismi. Toimituksessa on huomattu, että lahjoitusjournalismin malli soveltuu hyvin etenkin kirjeenvaihtajien työskentelyn rahoittamiseen.
”Brysselissä tehdään lähes kaikki merkittävät finanssialan sääntelyyn liittyvät päätökset, jotka vaikuttavat rahoittamiseen, sijoittamiseen ja vakuuttamiseen Suomessa. Päätökset ovat tärkeitä sekä kuluttajille että yrittäjille. Haluamme tukea näitä asioita käsittelevää riippumatonta kotimaista journalismia ja toivomme, että sitä olisi enemmän”, korostaa Finanssiala ry:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula.
”Eurooppalaista finanssialan kehitystä käsittelevä journalismi on lähestulkoon olematonta Suomessa. Olemme halunneet käsitellä aihetta syvällisesti MustReadissa jo pidempään, ja vuonna 2020 tämä on viimein mahdollista. Kirjeenvaihtajamme raportoi EU:n politiikasta toki entiseen tapaan hyvin kattavasti, mutta erityisenä teema-alueena on finanssiala”, kertoo MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen.
MustReadilla on ollut kirjeenvaihtaja Brysselissä vuoden 2019 alusta. Alkamassa on siis toinen työskentelyvuosi. Viime vuonna kirjeenvaihtajan toiminnan rahoitti Teknologiateollisuus ry.
”On aivan mainiota, että Brysselin kirjeenvaihtaja keskittyy seuraavaksi finanssialaan. Sitä käsittelevät jutut kiinnostavat myös meitä”, kiittää Teknologiateollisuuden viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Nora Elers.
MustReadin vuoden ensimmäinen Bryssel-juttu ilmestyy tänään maanantaina 13. tammikuuta. Sen aiheena ovat EU:n ongelmat rahanpesun vastaisessa taistelussa. Jutussa on haastateltu muun muassa europarlamentaarikko Eero Heinäluomaa (sd.). MustRead tarjoaa jutun maksutta kaikkien luettavaksi. Linkit uutisiin:
MustReadin Brysselin kirjeevaihtaja keskittyy talousjournalismiin Eu:n ongelmat rahanpesun vastaisessa taistelussa