Finanssialalla tarjolla kesätöitä aiempaa enemmän

Finanssialan yritykset ottavat jälleen innokkaasti kesätyöntekijöitä. Alan yrityksistä peräti yli 15 prosenttia on ilmoittanut ottavansa tänä kesänä enemmän kesäapulaisia kuin viime vuonna. Tiedot käyvät ilmi Elinkeinoelämän keskusliiton tekemästä tutkimuksesta.

​Finanssialan työnantajien arvioiden mukaan tarjolla on kesätyötä lähes 3000 nuorelle. Etenkin pankit ottavat tänä kesänä aikaisempaa enemmän kesätyöntekijöitä. Vakuutusalan yritykset palkkaavat kesäapulaisia saman verran kuin edellisenä vuonna. Finanssialan kesätyöllisyysnäkymät ovatkin jopa valoisammat kuin keskimäärin elinkeinoelämässä.

”Nuoret tarvitsevat työpaikkoja ja työkokemusta. Tämä on loistava tilaisuus alan yrityksille tarjota kesätyötä ja tutustuttaa nuoria finanssialaan. Tullessaan nuoret tuovat monesti uusia ideoita ja tuulahduksia työelämään”, sanoo Finanssialan Keskusliiton tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen.

Kallonen rohkaisee nuoria ottamaan rohkeasti yhteyttä finanssialan työnantajiin. ”Samaa rohkeutta palkata nuoria kaivataan myös työnantajilta”, Kallonen toteaa. Viime kesänä alan työnantajat palkkasivat aavistuksen vähemmän kesätyöntekijöitä kuin kesällä 2012.

Kesätyöpaikka on monille nuorille ensimmäinen tutustuminen työelämään. Kesätöiden kautta opiskelijoille avautuu opinnäytetöiden aiheita ja usein se on myös polku vakituisempaan työsuhteeseen.