Finanssialalle.fi-osoitteessa listataan nyt alan avoimet työpaikat

Finanssialalle.fi-sivustolla listataan nyt finanssialalla auki olevat työpaikat. Avoimet työpaikat päivittyvät sivustolle Oikotiellä julkaistuista ilmoituksista. Sivustolle on tehty myös oma osio kesätyönhakijoille. Tulevana kesänä finanssiala työllistää EK:n arvion mukaan edelliskesää enemmän kesätyöntekijöitä.

​Haku poimii sivustolle finanssialan työpaikat kussakin ilmoituksessa olevien alaan liittyvien avainsanojen avulla. ”Jotta ilmoitus nousee sivustolle, riittää, että tekee työpaikkailmoituksen Oikotielle tavalliseen tapaan. Haku poimii ilmoituksista sellaiset, joissa työtehtävät sisältävät vakuutukseen, rahoitukseen tai muuhun finanssialaan liittyviä asioita”, kertoo Finanssiala ry:n (FA) asiantuntija Jussi Karhunen.

Tällä hetkellä selvitetään avointen työpaikkojen nostamista pienessä määrin myös FA:n lähettämiin uutiskirjeisiin.

Kesätyöt esille

Finanssialalle.fi-sivustolle on myös koottu alalla kesätöissä olleiden kokemuksia ja tarinoita sekä vinkkejä hakijoille. Tarkoitus on, että samalle sivulle myös nostetaan tieto siitä, kun kukin yhtiö avaa oman kesätyöhakunsa.

Finanssiala työllistänee ensi kesänä edelliskesiä enemmän kesätyöntekijöitä. Tieto perustuu EK:n eri toimialoille tekemään kesätyöllistämiskyselyyn, jossa kysytään, aikooko ala lisätä vai vähentää tarjottujen kesätyöpaikkojen määriä.

Tieto on suuntaa antava, sillä finanssialan yritysten kyselyyn antamien vastausten määrä ei riitä täysin tarkkaan tietoon. Parina aiempana vuonna samaisen kyselyn perusteella alan kesätyöllisten määrä on kuitenkin ollut aina edellisvuosia pienempi.

Sivusto kokoaa myös oppimateriaaleja ja täydennyskoulutusta

Finanssialalle.fi-sivustolle on koottu myös tietoja alalla jo töissä olevien täydennyskoulutusmahdollisuuksista. Samoin työnantajille kerrotaan mahdollisuuksista järjestää niin sanottua rekrytointikoulutusta, jossa tarjotaan työpaikan lisäksi koulutus. Samasta paikasta löytyy myös uusittu Finanssialan perusteet -oppimateriaali, joka toimii perehdytyksenä alalle tuleville uusille työntekijöille.

Finanssialan avoimet työpaikat