Finanssialan Kesäjuhla: Jutustelua, kuulumisia ja tiukkaa asiakeskustelua

  • Finanssialan Kesäjuhla kokosi 9.6.2022 noin 500 ihmistä Pikku-Finlandiaan Helsinkiin tapaamaan toisiaan rennoissa merkeissä.
  • Kesäpäivästä nauttimisen lisäksi vieraat pääsivät markkinakojuille keskustelemaan FA:n asiantuntijoiden kanssa sääntelystä, verotuksesta ja kestävästä rahoituksesta.
  • Kesäjuhlaan on kutsuttu Finanssiala ry:n tärkeimpien sidosryhmien edustajia, kuten poliitikoita, virkamiehiä, mediaa ja lobbareita.

Kuntaministeri, SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero nautti erityisesti kesäisestä miljööstä. Markkinakojuilla hän ei ollut ehtinyt vielä käydä, mutta aikoi ensimmäiseksi suunnata vihreän rahoituksen kojulle.

”Vihreä siirtymä on vahvasti myös hallituksen agendalla. On kiinnostavaa kuulla, millaisia ratkaisuja rahoituspuolelta löytyy.”

Kuntaministeri, SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero.

Paateron puoluetoveri, Keski-Suomen aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko oli ensimmäistä kertaa kesäjuhlilla ja hyvin otettu kutsusta. Kokkokaan ei ollut vielä ehtinyt tutustua markkinakojuihin.

”Aloitan varmaan sääntelykojusta. Kuulisin mielelläni ainakin jotain soteen ja sen oheispalveluiden sääntelyyn liittyvää. Verokojulla voisin myös jutella hieman yhteisöverosta.”

Keski-Suomen aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko.

Vihreiden kansanedustaja Bella Forsgrén nautti Kesäjuhlien lempeästä tunnelmasta ja siitä, että pitkästä aikaa pääsee isoon tilaisuuteen keskustelemaan ja tapaamaan tuttuja.

”Käynti sääntelykojulla meni kyllä oikeastaan jutustelun ja kuulumisten vaihdon puolelle enemmän kuin tiukan asiakeskustelun. FA:n sanoma tuli toki läpi ja oli ennestäänkin tuttu”, Forsgrén kertoo.

Vihreiden kansanedustaja Bella Forsgrén.

Myös kokoomuksen kansanedustaja, eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen nautti muun muassa valiokunnan väen tapaamisesta kasvokkain – monia tuttuja hän ei ollut tavannut aikoihin muutoin kuin ruudun välityksellä.

”Finanssiala ry on yksi talousvaliokunnan vakiokuultavista varsinkin rahoitusmarkkinoihin liittyvissä asioissa. FA:han voi luottaa, että asiantuntijanäkemykset ovat aina laadukkaita.”

Sanni Grahn-Laasosella (oik.) oli Kesäjuhlassa mukana vieras Washingtonista. Sarah Chen johtaa naisten startup-sijoittamista edistävää Beyond the Billion -yhtiötä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah korostaa finanssialan merkitystä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ja varautumisessa, joiden tärkeitä osasia ovat myös maksujärjestelmät ja kyberturvallisuus.

”Finanssialalla on tärkeä rooli yhteiskunnan resilienssin ylläpidossa. Uskon, että yhteistyöllä saadaan turvattua se, että suomalaisilla esimerkiksi maksaminen toimii myös mahdollisena kriisiaikana.”

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

RKP:n kansanedustajan Anders Adlercreutzin vakuutti heti sisään tullessa Ultra Brata lavalla soittanut bändi. Se koostui kahdesta yhtyeestä: Yuna-jazzkvartetista ja MuSa-triosta. Arkkitehtina hän myös arvosti juhlan paikkavalintaa, arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelemaa Pikku-Finlandiaa. Adlercreutz pohti suuntaavansa ensimmäiseksi verokojulle.

”Iso verotuskysymys on osinkojärjestelmä: miten luoda systeemi, joka ei torppaisi yritysten kasvua ja kohtelisi kaikkia tasavertaisesti?”

RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Valtiovarainministeriön ja keskustan valtiosihteeri Timo Reina piti kiinnostavimpana markkinakojuna kestävän rahoituksen kojua.

”FA:lla on helposti kannatettava perusviesti, että rahoituksen myöntämisessä täytyy yhä enemmän huomioida kestävyyden näkökulmat ja arvot. Tämä edistää siirtymistä kestävämpään elämäntapaan.”

Valtiovarainministeriön ja keskustan valtiosihteeri Timo Reina.

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Siren ei ollut käynyt lobbauskojuilla vaan vaihtanut kuulumisia ja käynyt keskusteluja ihmisten kanssa ympäri juhlatilaa lukuisista aiheista.

”Loppuvaalikauden odotukset, vaalit, viikonlopun puoluekokous, EU-sääntely, tasa-arvokiintiöt, yritysrahoitus, vihreä siirtymä… Siinä varmaan keskeisimmät”, Siren luettelee.

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Siren.
Vieraita viihdytti tunnetuista kappaleista svengaavia jazz-sovituksia esittävä nuorten kotkalaisten jazzkvartetti Yuna ja laulutrio MuSa.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan