Finanssialan perusteet tutuiksi

​Nyt kuka tahansa voi opiskella finanssialan perusteita kaikille avoimella verkkokurssilla. Finanssialan perusteet on online-kurssi, joka soveltuu jokaisen finanssialasta kiinnostuneen itseopiskeluun. Oppimateriaalin ovat yhteisvoimin tehneet finanssialan asiantuntijat.

Uusi Finanssialan perusteet -kurssi korvaa vuoden 2005 oppimateriaalin. Nopeasti muuttuvalla alalla tieto vanhenee myös nopeasti.

– Vanha opetusaineisto ehti muutamassa vuodessa vanhentua niin sisällöltään kuin esitystavaltaan. Nyt kun rahoitus- ja vakuutusalan ammattitutkinto uudistui, tuli ajankohtaiseksi uusia myös verkkomateriaali, kertoo tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen Finanssialan Keskusliitosta.

Uuden verkkomateriaalin kehitystyö kesti lähes vuoden, jonka aikana FK:n sekä sen jäsenyhtiöiden asiantuntijat tekivät tiivistä yhteistyötä. Tuloksena syntynyt virtuaalikurssi on paitsi kattava myös selkeä esitys finanssialan perusasioista.

– Verkkomateriaali noudattaa jäsentelyltään rahoitus- ja vakuutusalan ammattitutkintoa ja sisältää osiot muiden muassa maksamisen ja säästämisen palveluista, sijoittamisesta, vakuuttamisesta sekä asiakkuuksien hoitamisesta. Jokainen voi hyödyntää materiaalia omien tiedontarpeidensa mukaisesti, Kallonen jatkaa.

Verkkokurssilla pystyy etenemään omaan tahtiinsa ja kertaamaan hankalat kohdat uudelleen. Kurssiaineiston seassa on hyödyllisiä linkkejä muille sivustoille, joilla on lisätietoa käsitellystä aiheesta. Aiheesta toiseen siirryttäessä ohjelma esittää toisinaan myös pistokoekysymyksiä, jotka ovat Jyväskylän ammattikorkeakoulun finanssitradenomiopiskelijoiden suunnittelemia.