Finanssimarkkinakatsaus: Kiristyvä sääntely uhkaa nostaa luottomarginaaleja

​Finanssialan Keskusliiton uusin Finanssimarkkinakatsaus on ilmestynyt. Katsauksen teemoja ovat muun muassa kiristyvä sääntely sekä finanssialaa koskevat veroratkaisut.

Katsauksessa johtava asiantuntija Reima Letto kirjoittaa sääntelyuudistuksen vaikutuksista. Huoli sääntelyn vaikutuksista on koettu erityisen suurena Euroopan pk-yrityssektorilla. Parhaillaan käynnissä olevassa EU:n Basel III -valmisteluprosessissa huolet on nyt tiedostettu ja odotettavissa on eräitä lievennyksiä pk-yrityssektorille myönnettäville luotoille.

Johtaja Kaija Erjanti vaatii kirjoituksessaan rohkeaa uudistamista asuntopolitiikkaan. Pääekonomisti Veli-Matti Mattilan artikkelissa tarkastellaan finanssialan veroratkaisuja. Mattilan mukaan finanssialalle asetettavat verot ja maksut nostavat yritysten ja kotitalouksien rahoituskustannuksia ja heikentävät talouden kasvuedellytyksiä.

Lisäksi katsauksessa tarkastellaan käteistä maksuvälineenä. FK on julkaissut aiheeseen liittyen myös muistion ”Käteisen rahan tarjonta osana maksutapojen muutosta”.

Finanssimarkkinakatsauksen loppuun on koottu keskeiset talousennusteet.​

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat