Finanssimörköjä taltutetaan uuden oppimateriaalin avulla

Uuden Zaldo.fi verkkoaineiston avulla koululaiset pääsevät kesyttämään sisäisiä finanssimörköjään ja saavat kättä pidempää omien raha-asioidensa hoitamiseen. Sivusto tukee erinomaisesti peruskoulun taloustiedon oppimateriaaleja oman talouden hallinnan osalta ja koulujen ympäri Suomen toivotaankin hyödyntävän verkkoaineistoa osana talousaiheiden opetusta.

​Zaldo.fi on toteutettu Finanssialan Keskusliiton laajana yhteistyöhankkeena opettajien, opiskelijoiden, koululaisten ja eri sidosryhmien kanssa.

Sisältö on tuotettu yhdessä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa. Aineistoa ovat testanneet koululuokkien ohella myös Koulutuskeskus Sedun opiskelijat. Mukana on myös useita talousosaamista edistävää tahoa, kuten Opetushallitus, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, Taloustiedon Opettajat TTOP ry, Työ- ja elinkeinoministeriö, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Finanssivalvonta, Kuluttajaliitto ja Kuluttajavirasto.

”Zaldo on työkalu opettaa ja oppia arkisia talouden hallintaa liittyviä asioita. Se on helposti yhdistettävissä yhteiskuntaopin lisäksi myös matematiikkaan, kaupallisiin aineisiin ja kotitalouteen. Tärkeintä on, että tieto jalostuisi käytännön taloustaidoksi”, projektipäällikkö Elina Antila Finanssialan Keskusliitosta kertoo.

Kampanjan maskotti on oranssikarvainen Zaldo-finanssimörkö, joka seikkailee kampanja-aineistoissa ja muistuttaa kohderyhmää siitä, kuinka tärkeää on pitää zaldo plussan puolella.

Zaldo.fi on lähellä nuoren arkielämää

Oppilas voi käydä neljästä osiosta koostuvan aineiston läpi tietokoneeltaan itse opiskellen tai opettajan tukemana. Yhden osion läpikäyminen itsenäisesti vie noin kymmenen minuuttia. Aineisto syventää koulussa opittua tietoa ja vie sitä käytäntöön nuoren arkielämässä.

Sivustolla haetaan vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Osaatko ennakoida tulosi ja menosi? Tunnetko oikeutesi verkkokaupassa? Onko säästäminen kannattavaa? Entä mitä riskejä sijoittamiseen liittyy? Voiko vahinkoihin varautua etukäteen.

Oppimateriaalin lisäksi sivuilla on mukana oppimista mittaava testi. Testikysymyksiin vastataan opettajan johdolla tietokoneen kautta. Opettaja saa testitulokset sähköpostiinsa ja oppilas osaamisestaan diplomin. Testin avulla saadaan tietoa osaamisen tasosta myös valtakunnallisesti.

Kaikki testin suorittaneet luokat osallistuvat myös kilpailuun, jossa parhaiten menestynyt koululuokka palkitaan keväällä 2012 huvitteluretkellä huvipuistoon.

Mörkötraileri You Tubessa
www.zaldo.fi