FINEn saamat koronayhteydenotot nousseet maltillisesti

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan tulevien yhteydenottojen määrä on kasvanut alkuvuodesta 11 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Vakuutusasioissa yhteydenotot ovat koskeneet erityisesti matka- ja yritysvakuutuksia. Vakuutusasioista kysellään yli tuplasti pankkiasioihin verrattuna. Toisaalta pankkiasioita koskevat kyselyt ovat kasvaneet eniten viime vuodesta.

Koronakriisi selittää vain osan yhteydenottomäärien kasvusta. Vakuutusasioissa muun muassa korvauskysymykset ja erilaiset matkojen peruutuksiin ja muutoksiin liittyvät määräpäivät ja -rajat ovat aiheuttaneet asiakkaissa hämmennystä.

Pankkiasioissa syynä on usein ollut korona tai siihen liittyvät asioinnin ongelmat. Lyhennysvapaisiin ja maksujärjestelyihin liittyviä yhteydenottoja on tullut muutamia, mutta vain harva on liittynyt koronan aiheuttamiin tarpeisiin järjestellä luoton maksua. Finanssiala ry uutisoi viime viikolla, että lyhennysvapaahakemuksia on tullut henkilöasiakkailta noin 180 000 ja yrityksiltä vajaa 30 000 kappaletta 16.3. – 13.5. välisenä aikana.

FINEn tiedote.