Fiva: Finanssialan varautuminen pandemiaan kohtalaisella tasolla – huijaukset ja kyberuhat huolettavat

Suomalaisten finanssiyritysten varautuminen pandemiaan on kohtuullisen hyvällä tasolla, ilmenee Finanssivalvonnan (Fiva) valvottaville suunnatusta kyselystä. Fiva kiittelee valvottaviensa jatkuvuussuunnitelmien mukaisia toimia, kuten etätöihin siirtymistä ja kriittisiä tehtäviä tekevien jakamista eri paikkoihin.

Fiva huomauttaa, että pandemiatilanteessa kyberuhat ja erilaiset huijaukset saattavat lisääntyä. Erityisesti etätyön tietoturva on syytä varmistaa. Poikkeustilanteessa erilaiset haittaohjelmahyökkäykset, huijausyritykset ja muut väärinkäytösyritykset todennäköisesti lisääntyvät.

Turvassa eivät ole myöskään asiakkaat.

Poikkeusolot ovat lisänneet myös asiakkaisiin kohdistuvia huijausyrityksiä, Fiva varoittaa tiedotteessaan. Finanssiala ry on tehnyt saman havainnon. Viruspandemian aikana ihmiset ovat paljon kotona, ja huijarit ovat haistaneet tilaisuutensa tulleen. Suomessa ja muissa Pohjoismaissa on ilmennyt tapauksia, joissa ikäihmisten ovikelloja on soiteltu koronaepidemian varjolla ja yritetty urkkia pankkitunnuksia tai varastaa tavaraa.

Lue lisää Fivan tiedotteesta