FK tyytyväinen pankki- ja työeläkesektorien vakavaraisuuden hyvään tasoon

Sekä pankki- että työeläkesektorien vakavaraisuus on hyvällä tasolla, ilmenee Finanssivalvonnan (Fiva) tiedoista.  Syyskuun lopussa pankkisektorin kokonaisvakavaraisuussuhde oli 23,1 prosenttia, mikä on täsmälleen viime vuodenvaihteen taso.

”Tiedot eivät yllätä – suomalainen pankkisektori on vahvassa kunnossa, ja sen häiriönsietokyky on hyvä. Tästä on syytä olla tyytyväinen. Pankeilla on hyvät edellytykset tukea talouden kasvua ja työllisyyttä,” toteaa Finanssialan Keskusliiton (FK) pääekonomisti Veli-Matti Mattila.

Fivan mukaan työeläkesektorilla vakavaraisuus nousi aavistuksen. ”Haasteellisessa sijoitusympäristössä erityisen positiivista on toteutunut hyvä sijoitusten tuotto. Parantunut vakavaraisuus on tärkeää, sillä epävarmuus sijoitusmarkkinoilla on ilmiö, jonka loppua ei valitettavasti ole näköpiirissä,” sanoo FK:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari.

Hyvät tulokset myös stressitesteistä

Finanssivalvonnan suorassa valvonnassa olevat pankit selvisivät hyvin myös stressitesteistä. Euroopan pankkiviranomainen EBA vuorostaan julkisti heinäkuun lopulla stressitestitulokset suurimmille Suomessa toimiville pankeille. Myös niiden vakavaraisuus säilyi hyvänä heikonkin talouskehityksen oloissa. Sama koski myös yleisemmin pohjoismaisia pankkeja.

”Tämä osaltaan hälventää niitä pelkoja, joita eräillä tahoilla on esitetty pankkisektorimme pohjoismaisten kytkentöjen tuomista mahdollisista riskeistä,” Mattila toteaa.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat