FK:n keskustelu SuomiAreenassa: Käärinliinassa ei ole taskuja

Finanssialan Keskusliiton
Porin SuomiAreenassa isännöimä talousporina ottaa käsittelyyn
äärimmäisen ajankohtaisen aiheen: ikääntyvän väestön hyvinvoinnin
rahoittamisen. Lavalla keskustelemassa nähdään keskustan puheenjohtaja
Juha Sipilä, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana
Vartiainen, Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana
Laitinen-Pesola ja Finanssialan Keskusliiton asiantuntija Piritta
Poikonen.

​Keskustelun otsikoksi on valittu ”Käärinliinassa ei ole taskuja”; kannanotto, joka kuvastaa hyvin suomalaisten taloudellista tilannetta iän karttuessa. Suomalaiset ovat rikkaimmillaan kuollessaan, sillä asunnot on maksettu velattomiksi ja rahaa säästetty pahan päivän varalle. Pahaa päivää ei kuitenkaan ole koskaan tullut – tai sitten sitä ei ole tunnistettu.

Keskusteluun osallistuvan asiantuntijan Piritta Poikosen mukaan FK tahtoo keskustelussa nostaa esille ratkaisuja vanhenevan väestön hyvinvoinnin turvaamiseen. ”Ikääntyneiden kannattaisi käyttää säästöjään oman hyvinvointinsa turvaamiseen, sillä rahoja ei voi viedä matkassaan hautaan. Aion keskustelussa tuoda esille niitä keinoja, jotka mahdollistaisivat oman hyvinvoinnin parantamisen omaisuuden avulla, mutta jotka eivät vielä esimerkiksi lainsäädännön vuoksi ole mahdollisia. Tahdomme, että suomalainen yhteiskunta pysyy synkistä tulevaisuuden näkymistä huolimatta jaloillaan, eikä tuiskahda nenälleen.”

Kesän kuumin talousporina käydään Porissa keskiviikkona 17.7. klo 12.15–13.30 SuomiAreena-pihalla osoitteessa Antinkatu 2. Keskustelua johtaa juontaja Unna Lehtipuu.